24 Feb 1 match

Herrarna föll borta mot Växjö

1 oktober 2017 20:00

Under söndagen åkte Pixbo Wallenstams herrar till Växjö för bortamatch i Fortnox Arena, en repris på SM-kvartsfinalserien från förra säsongen.

Hemmalaget tog ledningen efter dryga kvarten i power play. Strax innan paus kvitterade Andreas Hörberg och gjorde därmed sitt första mål i SSL.

I mitten av mittperioden fick Växjö dubbla chanser i power play och utnyttjade det sista fram till 2-1. 3-1 kom även det i power play i slutet av period två.

Under inledningen av den tredje perioden fick Pixbo Wallenstam chansen att komma ifatt i power play, dock utan resultat. Växjö satte istället 4-1 med dryga fyra minuter kvar att spela.

Tom Carlsson putsade till siffrorna när han reducerade till 2-4 med sjutton sekunder kvar att spela. Precis som Hörberg gjorde Carlsson sitt första mål i SSL. Resultatet fastställdes till 5-2 och vinst för Växjö som gjorde mål i öppen kasse med sju sekunder kvar att spela.