JIK

Nytt målkalas för damerna - seger borta mot Jönköping

20 februari 2022 22:30

SSL-match och en resa till Jönköping stod på programmet för Pixbo Wallenstams damer under söndagen. Och man reste hem med ytterligare en målfest och trepoängare i bagaget.

Pixbo Wallenstams damer avrundade helgen med att spela sin femte match på tolv dagar, nu borta mot Jönköping. En ny trepoängare bärgades efter en stabil seger med 10-2.

Lagkapten Ida Sundberg öppnade målskyttet i Jönköpings Idrottshus och gav Pixbo Wallenstam ledningen efter fyra minuter. Hemmalaget kvitterade innan Alicia Svensson snabbt replikerade. Det blev början på en stark avslutning av perioden då Moa Andersson och Ida Eliasson utökde Pixboledningen innan paus fram till 1-5. För Eliasson var det första målet i SSL för Pixbo Wallenstam.

Mittperioden såg ut att bli mållös men Caroline Adelöw gjorde periodens enda mål med dryga tre minuter kvar att spela.

Adelöw inledde även målskyttet i sista perioden och blev tvåmålsskytt. Eliška Krupnová följde upp innan Jönköping reducerade. Cajsa Elm och Rikke Ingebrigtsli Hansen gjorde två snabba Pixbomål innan Elm ordnade tvåsiffrigt och satte slutresultatet till 10-2 för gästerna.

"Vi fick spela mycket anfallsspel och ett lite högre försvarsspel idag så det blev bra träning inför de sista omgångarna in mot slutspelet", säger huvudtränare Jonas Gustafsson.

Poängbäst i Pixbo Wallenstam blev Caroline Adelöw 2+1 (mål+assist).

Matchens lirare i Pixbo Wallenstam: Linnea Wall

Nästa match för Pixbo Wallenstams damer blir västkustderbyt hemma mot Warberg i Wallenstam Arena på onsdag, den 23 februari, kl. 19.15. Säkra din biljett redan nu på pixbo.se/biljetter.