21 Apr 1 match

Jämnt när Pixbos damer föll i finalen i Svenska Cupen

6 november 2021 16:00

Finalen i Svenska Cupen spelades under lördagen. Pixbo Wallenstams damer mötte där Team Thorengruppen från Umeå. Matchen spelades i Gavlehovshallen i Gävle.

Team Thorengruppen vs Pixbo Wallenstam

Resultat: 7-6 SD (3-3, 1-1, 2-2, 1-0)

Två starka och otroligt taggade lag möttes i Svenska Cupen finalen. Thorengruppen startade målskyttet men Pixbo Wallenstam var inte sena med att kvittera. Spelet böljade fram och tillbaka och inget av lagen hade ett tydligt spelövertag utan följdes åt i målgörandet. Perioden slutade 3-3.

Period två påminde om den första. Pixbo Wallenstam fick ett spelövertag och gick oftast segrande ur duellerna.

Klara Loneberg om de två spelade perioderna:

”Det är lite fram och tillbaka och det vill ju vi inte ha så nu i tredje ska vi ta tag i det och bara skapa lägen för oss helt enkelt. Vi ska gå ut i tredje för att vinna det här.”

Period två slutade 1-1, således likaläge 4-4 inför period 3.

Thorengruppen tog tag i taktpinnen i tredje perioden och gjorde även 5-4. Efter knapp tio minuter kom en efterlängtad kvittering genom Emma Stenberg, assisterad av Cajsa Elm. Men Thorengruppen behöll iniativet och gjorde 6-5.

19:22 in i den sista perioden fick Pixbo Wallenstam till slut utdelning efter spel 6 mot 5. Cajsa Elm, målskytt, assisterad av Denisa Ratajova och det lyste 6-6 på resultattavlan som också stod sig efter full tid.

Därmed väntade sudden death i tio minuter. Men redan efter 30 sekunders spel slog Veera Kauppi in segermålet för Thorengruppen som därmed vann Svenska Cupen finalen med 7-6 (SD).