Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Tisdag
18 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Måndag
24 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 2 matcher
Tisdag
03 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Pressmeddelande: Damlandslagsstjärnor förlänger med Pixbo Wallenstam

10 februari 2019 16:00
SSL DAM

Pixbo Wallenstams damer siktar på SM-guld i april och bygger samtidigt inför kommande säsonger. Ett viktigt och glädjande besked i det arbetet är att två kuggar signade nya kontrakt i början av februari, lagkapten Ida Sundberg och backklippan Isabell Krantz.

Ida kom till Pixbo Wallenstam efter avslutade studier på RIG sommaren 2013. Under sina år i klubben har hon blommat ut och blivit en världsback. 30 A-landskamper och ett VM-guld finns på meritlistan - hittills. Isabell kom till Pixbo Wallenstam sommaren 2008 och är precis som Ida en världsback. Isabell gjorde under VM-kvalet nyligen A-landskamp nummer 100. Fem VM-guld har det blivit hittills och siktet är inställt på ett sjätte i december.


Mitt under pågående SM-guldjakt väljer två landslagsstjärnor på damsidan att förlänga sina kontrakt med Pixbo Wallenstam.

...

#24 Ida Sundberg

Ida Sundberg kom till Pixbo Wallenstam efter avslutade studier på RIG sommaren 2013. Under sina år i klubben har hon blommat ut och blivit en världsback. 30 A-landskamper och ett VM-guld finns på meritlistan - hittills.

– Efter tre fantastiska år på RIG hade jag turen att komma till Pixbo Wallenstam i ”rätt läge”. Det var en generationsväxling den säsongen och vi nya fick ta mycket ansvar direkt, vilket passade mig bra. Jag har hela tiden trivts och mått väldigt bra i Pixbo Wallenstam vilket bidragit till att jag kunnat fokusera på rätt saker och att min utveckling gått framåt hela tiden. Att få ta över kaptensrollen efter Julia Larsson var en stor ära och något jag lärt och fortfarande lär mig väldigt mycket av.

Var det ett givet beslut att förlänga ditt kontrakt?

– Det fanns lite annat som lockade, men när det gällde att spela i Sverige och SSL så var Pixbo Wallenstam absolut det givna valet.

Denna säsong blev inte som Ida tänkt sig, den tog slut i och med en avsliten hälsena i matchen mot Täby i början av 2019.

– Jag opererades i mitten av januari och går nu omkring med en ”pjäxa” som jag ska ha i ungefär en månad till. Rehab för själva hälsenan börjar på riktigt när jag tar bort ”pjäxan” eftersom jag inte får röra på foten så mycket ännu. Jag tränar på med det jag kan för att hålla igång kroppen vilket förhoppningsvis gör att jag inte tappar hela flåset och alla muskler.

Siktet är redan inställt mot nästa säsong med VM i december som det stora målet.

– Jag längtar redan efter att kunna vara med och bidra på planen igen. Målet är såklart att vara hel och i tillräckligt bra form för att kunna vara med och slåss om en plats till VM. Det kan ta tid att få ordning på en hälsena igen så jag tar en dag i taget och hoppas att rehaben går rakt framåt och att jag jag inte stöter på några större bakslag under resans gång. Jag kommer självklart ge allt för att få spela VM. Mitt stora fokus är dock fortfarande på denna säsongen även om jag inte kan spela. För oss finns bara ett mål, SM-guld. Även om jag inte kan bidra på planen kommer jag att ge allt vid sidan av för att peppa och heja på gänget som fortfarande gör jobbet där.

...

#44 Isabell Krantz

Isabell kom till Pixbo Wallenstam sommaren 2008 och är precis som Ida en världsback. Hon gjorde under VM-kvalet nyligen A-landskamp nummer 100. Fem VM-guld har det blivit hittills och siktet är inställt på ett sjätte i december.

– Det har känts väldigt bra i år och det har varit en av mina bättre säsonger. Jag tycker fortfarande att det är roligt att spela och så länge jag känner att kroppen håller så finns det fortfarande motivation att fortsätta.

Var det givet att fortsättningen skulle ske i Pixbo Wallenstam eller hade du alternativ?

– Nej, det fanns inga andra alternativ utan det var givet att fortsätta med detta fantastiska gäng.

Nyss firade du 100 A-landskamper och mycket talar för att du kommer att toppa hela listan över flest landskamper innan du avslutar din karriär. Minns du vad du hade som mål när du började spela?

– Inte riktigt men såklart fanns det personliga mål som att komma med i landslaget. Samtidigt som man är ute efter att vinna SM-guld med klubblaget. Sedan har jag under hela min karriär satt upp egna mål.