Linköping
LIBK

Pixbo Wallenstams herrar förlorade på hemmaplan mot Linköping

8 mars 2020 22:00

I den sista hemmamatchen inför slutspelet kom Linköping på besök till Wallenstamhallen. Efter en mållös förstaperiod tog östgötarna greppet om tillställningen i mittperioden där man tog ledningen med 3-0 och gick till periodvila med en 4-1-ledning. Den höll man sedan i under sista perioden och Linköping vann till slut med 7-5.

Pixbo Wallenstam - Linköping 5-7 (0-0, 1-4, 4-3)

Mål Pixbo Wallenstam: Marek Benes 2, Martin Östholm, Andreas Stefansson, Linus Nestorsson

Mål Linköping: Jesper Alm 2, Olle Abrahamsson 2, Matej Jendrisak, Oskar Hagberg, Martin Karlsson

...

Efter en jämn inledning tog Linköping tag i taktpinnen och släppte sedan aldrig taget. Pixbo Wallenstam var i stunder nära att komma ikapp men då ryckte gästerna igen och kunde till slut vinna matchen. Man tog därmed revansch för hemmaförlusten i höstas (4-7).

Efter en jämn första period tog Linköping ledningen i power play i början av mittperioden. I ett nytt efterföljande power play satte man också 0-2 och strax efter det kom även trean. Avslutningen på perioden blev målrik då Marek Beneš reducerade strax före det att Linköping satte 1-4.

Martin Östholm gjorde det första målet i tredje perioden och passerade därmed 500 poäng i SSL. Strax efter kom nästa reducering, nu genom Andreas Stefansson, innan Linköping gjorde både 3-5 och 3-6. Linus Nestorsson reduerade i mitten av perioden innan rävarna åkte på en dubbelutvisning. Där gjorde Linköping 4-7. Beneš satte sitt andra för kvällen och fastställde slutresultatet.

– Jag hade förväntat mig en match med mer slutspelskänsla men denna blev rätt trött. Precis som senast mot Storvreta sätter vi inte våra chanser, det måste vi göra resten av säsongen, säger Linus Nestorsson.

Nestorsson blev matchens lirare hos rävarna efter ett mål och en assist, två poäng gjorde även Beneš (2+0).

Du gör över 30 poäng i grundserien i din första SSL-säsong. Hur har den varit?

– Den har varit bra. Det har varit lätt att komma in i laget, mycket tack vare grabbarna. Sedan är vi många yngre som är i samma situation vilken också har underlättat, säger Linus Nestorsson.

Och nu ska du göra ditt första slutspel!

– Jag tror slutspelsinnebandy kommer passa mig bra, men eftersom det är första året handlar mycket om att se och lära. Man vill alltid prestera men jag ska samtidigt försöka njuta, säger Linus Nestorsson.

Nästa match för Pixbo Wallenstams herrar, som också är den sista före SM-slutspelet, spelas mot Falun borta på lördag den 14 mars kl. 15.00 i Guide Arena.