Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Tisdag
18 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Måndag
24 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 2 matcher
Tisdag
03 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Pressmeddelande: Pixbo Wallenstams världsback förlänger sitt kontrakt

11 juli 2018 09:00
SSL DAM

Hon ligger fyra i tabellen över flest gjorda landskamper i det svenska damlandslaget och har vunnit allt man kan vinna. Nu väljer Isabell Krantz att förlänga sitt kontrakt med klubben och gör sig därmed redo för sin trettonde säsong i den högsta serien, sin elfte i Pixbo Wallenstam.


Isabell Krantz har haft en spikrak karriär. Den tog fart på allvar i och med VM-guldet med U19 i november 2006 och fortsatte med att hon blev utsedd till årets rookie samma säsong.

Efter två säsonger i IBK Dalen gick flyttlasset till Göteborg och Pixbo Wallenstam. Där har hon utvecklats vidare och blivit en viktig kugge, om inte den viktigaste. När man pratar om världens bästa damback finns hon ofta med i diskussionen.

– Jag tycker fortfarande att innebandy är väldigt roligt och så länge jag känner att kroppen är hel är det inget att tveka på. Jag trivs bra i laget och föreningen så det fanns absolut inte några andra alternativ än en förlängning. Mitt hjärta slår för Pixbo Wallenstam.

Hon har gjort flest landskamper i det svenska damlandslaget av de spelare som är aktiva idag, 95 stycken. Karolina Widar, nu assisterande förbundskapten, har gjort flest, 113 stycken.

– Det är en ära att få representera Sverige och det hade varit kul om jag kunde komma över hundra landskamper. Jag vill också uppleva känslan av att vinna SM-guld igen så det är målen nästa säsong.

Efter tolv säsonger i högsta serien, vilka detaljer vill du fortfarande utveckla som spelare?

– Konditionen kan man alltid jobba på, sedan finns det alltid småsaker som kan förbättras hela tiden.

Elitansvarige Kalevi Pessi förklarar vikten av Isabells förlängning.

– En av världens absolut bästa backar. Hon är lika stark offensivt som defensivt och sprider ett lugn på planen. Hon är väldigt tongivande i Pixbo Wallenstams erkänt starka försvarsspel och att hon nu förlänger är väldigt viktigt för lagbygget och vägen mot ytterligare ett SM-guld.

Huvudtränare Per Tjusberg är inne på samma spår.

– Väldigt skönt att "Krattan" väljer att fortsätta att leda detta lag. Hon är en ovärderlig spelare för oss, såväl defensivt som offensivt och även som ledargestalt i gruppen. Målsättningen är att lyfta och spetsa alla delar av hennes spel för att hon ska göra sin bästa säsong någonsin.