Dalen
DAL

Straffdrama för herrarna - vinst mot Dalen hemma i Wallenstamhallen

14 oktober 2018 19:30

Under söndagen kom Dalens herrar på besök till Wallenstamhallen. Det blev en jämn match som slutligen fick avgöras på straffar. Där drog hemmalaget det längsta strået och kunde avgöra. Därmed blev Pixbo Wallenstam första lag att besegra Dalen denna säsong. Detta efter en rafflande match där straffar krävdes för att kora en vinnare. Andreas Stefanson klev då fram för hemmalaget.

Pixbo Wallenstam - Dalen 5-4 e. str (1-0, 1-2, 2-2, 0-0)

Mål Pixbo Wallenstam: Andreas Stefansson 2, Jesper Andréasson, Martin Östholm.

Mål Dalen: Jonas Svahn, Joel Grape Tjernström, Anton Åkerlund, Ketil Kronberg.

...

Jesper Andréasson gjorde 1-0 för hemmalaget efter sju minuter. Det blev periodens enda mål.

Dalen kvitterade sedan 25 sekunder in i mittperioden och efter 15.21 kommer även 1-2. Innan paus kvitterade Martin Östholm i power play. Således var ställningen 2-2 inför den avslutande perioden.

Precis som i mittperioden gjorde Dalen ett tidigt mål även i den tredje perioden, nu efter 1.01. Andreas Stefansson kvitterade två minuter senare och i samma spelminut kommer även 4-3 via ett självmål.

Lagen fortsatte sedan att följas åt och Dalen gjorde 4-4 efter 7.25. Chanser fanns sedan för båda lagen att avgöra men matchen gick till sudden death. När även den blev mållös väntade straffar.

I straffläggningen missade båda lagen i den första omgången. När sedan matchens lirare i hemmalaget, Jon Hedlund, räddade Dalens andra staff fick Andreas Stefansson chansen att avgöra. Och det gjorde han! Seger för hemmalaget och därmed blev Pixbo Wallenstam det första laget som tog poäng av Dalen denna säsong.

– Det är ett tungt och fysiskt lag att möta och ett lag som krigar. Det kändes som att vi hade momentum efter 4-3 och sätter en i virket för ytterligare mål. Lite surt att inte få tre poäng men två är okej. Kul att vara första lag som tar poäng mot Dalen i år, säger Andreas Stefansson.