Tisdag
26 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Idag 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Söndag
21 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match

Pressmeddelande: Kubečková gör en tillfällig övergång till Pixbo Wallenstams damer

17 november 2020 08:00
SSL DAM

Den unga tjeckiska landslagsspelaren Michaela Kubečková är klar för tillfälligt spel i Pixbo Wallenstam och SSL fram till den 15 januari 2021. Flera tjeckiska spelare har sökt sig till Sverige då deras inhemska liga har stängt ner till följderna av Coronapandemin. En av dessa är Michaela Kubečková som nu är klar för spel i SSL och Pixbo Wallenstam under två månader.


– Det var inte alls självklart att jag skulle söka mig till Sverige när vår inhemska liga stängdes ned. Det kom upp som ett alternativ när jag fick höra att två andra spelare gjort det.

När Michaela bestämde sig för att söka sig till Sverige återstod det att hitta en klubb.

– Min tränare frågade mig för någon månad sedan om jag ville åka till Sverige några veckor. Sedan undersökte han om Pixbo Wallenstam var intresserade av att ta emot mig.

Och till slut föll valet också på just Pixbo Wallenstam.

– Jag spelade två träningslandskamper med Eliška och Denisa så vi tyckte Pixbo Wallenstam kunde vara ett bra val. Jag kom då i kontakt med Kalevi (Pessi, elitansvarig, red. anm) och han tyckte detsamma.

Att två landslagskompisar fanns i laget betydde mycket.

– Det var väldigt viktigt för mig. Tack vare dem var det mycket lättare för mig i början. De visade mig runt i staden och hur det fungerar här generellt.

Kubečková har tränat med laget i några veckor och kommer nu även att spela matcher.

– Största skillnaden är tempot i spelet. Jag har mindre tid att kontrollera passningar och skott, allt går fortare. Kvaliteten på spelarna är en nivå högre.

Fakta Michaela Kubečková. Född: 2002-01-16. Position: Forward. Moderklubb: 1. SC Vitkovice (CZE). Landskamper: 7A och 31 U19. Meriter: Brons U19-VM 2018.

Välkommen till klubben och lycka till säger vi till Michaela!

Foto: Fri att använda © pixbo.se