Söndag
11 Mar 1 match
Torsdag
15 Mar 1 match
Lördag
17 Mar 1 match
Söndag
18 Mar 1 match
Tisdag
20 Mar 1 match
Torsdag
22 Mar 1 match
Fredag
23 Mar 1 match
Lördag
24 Mar 1 match
Söndag
25 Mar 1 match
Måndag
26 Mar 1 match
Torsdag
29 Mar 1 match
Fredag
06 Apr 1 match
Söndag
08 Apr 1 match
Onsdag
11 Apr 1 match

Pressmeddelande: Världens bästa målvakt fortsätter i Pixbo Wallenstam

3 juni 2017 20:08
SSL Silly Dam

Sara Hjorting, snart 31 år, har bestämt sig för att fortsätta i Pixbo Wallenstam nästa säsong. Föreningen anser att Sara är en mycket viktig pusselbit i damlagets lagbygge. Att ha världens bästa målvakt som sista utpost ger en stor trygghet för laget.


Sara Hjorting kom till Pixbo Wallenstam säsongen 2011/2012 och har skrivit på för ytterligare ett år. Hon har tidigare spelat i Täby FC IBK och Karlstad IBF i SSL/Elitserien. Saras moderförening är Kristinehamn IBF.

Pixbo Wallenstams huvudtränare Per Tjusberg oerhört glad över att Sara fortsätter sin elitkarriär.

– Det är svårt att tänka sig ett mer positivt besked; världens bästa målvakt förlänger med oss. Sara har visat att hon är som bäst när det gäller som mest. Hon är vinnarskallarnas vinnarskalle, en ledarfigur och ett föredöme på alla plan.

Sara Hjorting tycker själv att det fortfarande är väldigt roligt att spela och brinner för innebandyn och framför allt för Pixbo Wallenstam och kommer att satsa fullt ut.

– Jag trivs väldigt bra i laget och i föreningen så därför var valet inte så svårt att skriva på för ytterligare ett år. Jag är en person som aldrig vill göra något halvhjärtat och har alltid haft högt uppsatta mål och höga krav på mig själv. För mig innebär det att se till att vara så bra förberedd som möjligt för att kunna prestera så bra som möjligt. Det handlar om allt från fysisk status, de mentala förberedelserna till att äta och sova bra. Pixbo har genom åren hjälpt mig att bli denna typ av spelare tack vare rätt förutsättningar.

Pixbo Wallenstams målvaktstränare Pontus Boman har bara lovord för Sara.

– En av sakerna som gör Sara så framstående som målvakt är hennes sällsynta målmedvetenhet. Hon har alltid målsättningar som hon jobbar mot och det gör hon med en sådan hängivelse att jag lyckönskar den som vill försöka stå i vägen när hon har satt ett mål. Hon har dessutom en seriositet och ett fokus i alla övningar och delmoment som gör att hon aldrig lämnat något åt slumpen oavsett om det är i gymmet eller på planen. Sist men absolut inte minst så har vi hennes tävlingsinstinkt, den skämtar man inte bort. Sara vill vinna allt hela tiden och rädda varje boll varje gång. Hon tävlar ofta med sig själv eller andra och när hon gör det är det som att trycka på en knapp, så höjs fokus ännu ett snäpp. Då är det vinna som gäller. Förra veckan gav hon mig ett skratt när hon efter ett intervallpass säger att hon ser det som en tävling att se hur snabbt man kan sänka sin puls. Men det jag som hennes tränare ser mest upp till är hennes öppenhet för feedback, förslag och idéer kring hennes spel trots att hon är på den nivå hon är. Hon vill helt enkelt vara bäst och just därför är hon det också.

Hur ser då Sara själv på nästa säsong, vilka förväntningar har hon?

– Det ser väldigt spännande ut inför nästa år. Vi ser ut att få behålla nästan hela laget och även krydda med några spelare. Vi gjorde en bra säsong och ett väldigt bra slutspel förra året men tog oss tyvärr inte hela vägen. Däremot så fick vi verkligen se detta lagets potential i slutspelet och det är just det vi skall fortsätta bygga på. Vi är ett jämt lag med fantastiska spelare på alla positioner som jag tror bara kommer bli bättre och bättre under säsongen. Personligen är målet att fortsätta hålla en hög nivå, ta en plats i VM-truppen och att vi med Pixbo Wallenstam går ännu lite längre nästa säsong.

Damlagets sportchef Kristina Landgren var med och värvade Sara till Pixbo för sju år sedan.

– Vi är otroligt stolta och glada att Sara väljer att fortsätta i Pixbo Wallenstam. För oss är det ett kvitto på att vi bedriver en bra verksamhet och att toppspelare tror på det vi gör. Jag har följt Sara nu i många år och hennes enorma driv att bli och nu vara en världsspelare är så grymt att se.

Fakta. #23 Sara Hjorting. Position: MV. Född: 860705. Moderklubb: Kristinehamn IBF. Landskamper: 47A.

Foto: Idrottsfoto (fri att använda)