Sirius
SIR

Ny trepoängare för herrarna

8 januari 2022 20:30

En tidig avfärd i arla morgonstund för Pixbo Wallenstams herrar stoppade inte segersviten. Inför dagens möte mot IK Sirius IBK fick herrarna ta plats i spelarbussen redan kl 03:45 denna lördagsmorgon för att komma upp i tid för acklimatisering och uppvärmning innan matchstart kl. 13:00 i IFU Arena, Uppsala.

IK Sirius IBK vs Pixbo Wallenstam IBF 4-11 (1-4, 0-4, 3-3)

...

Sirius startade piggt med många lägen men det var Pixbo Wallenstam som startade målgörandet 2:30 in i första perioden genom Felix Lanver som satte bollen rätt upp i burtaket bakom Sirius målvakt och det var 1-0 till Pixbo Wallenstam.

Ett stabilt försvarsspel av Pixbo Wallenstam gav utdelning framåt. Efter Pixbo Wallenstams fjärde mål i period ett tog Sirius time out. Det resulterade i en reducering och vid pausvila var det 4–1 till gästande Pixbo Wallenstam.

Period två började med att Pixbo Wallenstam nätade redan efter 39 sekunder. Felix Lanver fick bollen framspelad av Adam Persson och det var 5-1 till Pixbo Wallenstam. Sirius hade lägen men Pixbo Wallenstam styrde matchen dit de ville. Period två slutade 4-0 till gästerna. En välförtjänt leding och klasskillnad idag som speglade siffrorna i matchen.

Period tre startade som de två tidigare, med ännu ett Pixbomål! Nu genom Oskar Weissbach assisterad av Felix Lanver och tavlan visade 9-1 till Pixbo Wallenstam. Men efter en utvisning av en Pixbospelare vaknade Sirius till liv och fick in två snabba bollar bakom Pixbos Wallenstams målvakt Jon Hedlund. Reducerat till 3-9. Men varken Sirius och Pixbo Wallenstam var klara med målgörandet. Sirius gjorde ytteligare ett mål och Pixbo Wallenstam två vilket gjorde att matchen slutade 11-4 till Pixbo Wallenstam. Tre nya Pixbopoäng inkasserades och följde med truppen med spelarbussen hem till Mölnlycke.

Pixbo Wallenstams huvudtränare Thomas H Andersson om segern och lagets insats:

”Det kändes som en bra dag på jobbet och att vi ska vara tacksamma och ödmjuka i nuet då det är ett hårt jobb bakom som äntligen bär frukt. Sirius är inte ofarliga när de slänger in sina bästa men vi jobbade hårt första tekning fram till slutsignalen och kände väl egentligen att vi var bättre matchen igenom och vinner rättvist”.