Tisdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Idag 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Lördag
06 Apr 1 match
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
DIF
DIF

Pixbo Wallenstams herrar vann hemma mot Djurgården

9 oktober 2021 20:00
SSL HERR

Ett rörigt spel med många felpass från Pixbo Wallenstams gjorde att tränare Thomas Hammar-Andersson tog en tidig time-out redan efter 07:52. Det blev dock ingen bot och bättring efter Pixbos time-out. Djurgården tilläts ta över och fick styra matchen. Den första perioden slutade trots allt med en 2-1 ledning för hemmalaget.


RESULTAT

Pixbo Wallenstam IBK vs Djurgården IF IBS

5 – 4 (2-1, 1-3, 2-0)

...

Den riktiga gnistan och kampandan lät vänta på sig även i andra perioden. Pixbo Wallenstam slarvade till och från i passningsspelet och man hade svårt att komma till avslut. 14:34 in i perioden lyckades Djurgården få in bollen bakom* Kalle Lundgren fram till 2-2. Pixbo Wallenstam återtog dock ledningen 22 sekunder senare genom Fabian Lindbäck som assisterades av Adam Perssonl.

”Järnkaminerna” eldade på och lät sig inte stoppas. Gästerna kvitterade till 3-3 minuten efter Pixbo Wallenstams mål. Med minuter kvar av den andra perioden drabbaes Pixbo Wallenstam av en utvisning. Djurgården tog då ledningen med 4-3 vilket också stod sig perioden ut.

Pixbo Wallenstam lyckades till slut både kvittera och avgöra tack vare god moral, kämpaanda och bra inställning. Matchen slutade 5-4 för hemmalaget. Matchens lirare, Martin Ojaniemi, om matchen:

”Skönt med tre poäng trots en mindre bra insats. Djurgården gör det bra och vi kommer inte upp i nivå. Nu får vi lite välbehövlig återhämtning och får någon vecka med bra träning för att hitta tillbaka till vårt spel.”

Pixbo Wallenstams huvudtränare Thomas Hammar-Andersson summerar laget insats:

”Så här med facit i hand känns det nästan som om det var förutbestämt att vi skulle förlora. En normal, men ändå underlig reaktion på vinsten i förrgår. Ändå reser vi oss i tredje och tar tre väldigt värdefulla poäng. I år räknar vi segrar och här kom ytterligare en. Skönt att Kalle Lundgren storspelade i målet och visade att han verkligen vill ta upp kampen med Jon. Nu njuter vi av de två senaste segrarna och slickar såren under uppehållet.”

Nästa match för herrarna spelas hemma i Wallenstam arena mot Kalmarsund.

...

NÄSTA MATCH

SSL HERR: PIXBO WALLENSTAM - KALMARSUND

Lör 23/10 kl. 17:00, Wallenstam Arena