FAL

Pixbo Wallenstam föll på hemmaplan i SM-kvartsfinal nummer två mot Falun

24 mars 2019 16:30
SSL HERR

Pixbo Wallenstams herrar förlorade under söndagen SM-kvartsfinal två mot Falun i bäst sju matcher. Först till fyra vinster gäller och nu har dalalaget 2-0 i segrar så drömmen om en SM-semifinal finns fortfarande kvar för Pixboherrarna.

Dalalaget har visat fin form i de två inledande matcherna. Söndagens match förlorade Pixbo Wallenstam med klara 3-14 men redan på tisdag väntar en snabb chans till revansch borta i Falun.

Matchfakta: Pixbo Wallenstam - IBF Falun 3-14 (1-5, 1-4, 1-5)

...

Det blev en tuff andra SM-kvartsfinalrond för Pixbo Wallenstams herrar under söndagen. Precis som i den första SM-kvartsfinalen blev det en tuff match för rävarna. Slutresltatet skrevs till Falunvinst med 14-3.

Bortalaget Falun började matchen bäst och släppte aldrig greppet. Gästerna satte ledningsmålet redan efter 26 sekunder. Jens Milesson kvitterade men sedan tog gästerna över och gjorde fyra raka mål före paus fram till 1-5.

Även i mittperioden fick Falun ett tidigt mål och gjorde ytterligare tre raka innan Albin Thurén reducerade. 2-9 var därmed resultatet efter två perioder.

Efter fyra raka Falunmål kunde Gustav Fritzell reducera. Symboliskt nog var det gästerna som fick sista ordet med matchens sista mål fram till 3-14.

Charlie Jonsson utsågs till matchens lirare i hemmalaget. Nu får Pixbo Wallenstam ladda om till rond tre. Nästa match, SM-kvartsfinal 3 av 7, spelas 26 mars kl. 18:30 i Falun.