Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Tisdag
18 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Måndag
24 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 2 matcher
Tisdag
03 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Lucas Dahlström uttagen till U19-herrarnas landslagsläger

31 januari 2020 08:00
PW AKADEMI

Hallå där Lucas! Vi har just fått höra att du har blivit uttagen till U19-herrarnas landslagsläger på Bosön den 31/1-2/2, hur känns det?

– Det känns väldigt kul att få chansen att visa upp sig. Jag har länge haft målet att komma med i U19-landslaget och jag ska jobba hårt för att försöka ta mig dit.


Har du alltid haft som ambition och satsat på att komma med i U19-landslaget?

– Det har alltid funnits i mina tankar och jag har tänkt på det mer och mer, framför allt efter stadslags-SM. Jag tror att jag kan bidra mycket med det som jag är bra på.

Du har ju ganska nyligen lämnat din moderklubb Mölndal IBF för spel med PW Akademi. Hur har det påverkat dig som spelare att under säsong byta klubbadress?

– Jag känner att jag får mycket förtroende i Pixbo och att jag får spela mitt spel. Det erbjuds mycket träning, vilket är något som jag uppskattar väldigt mycket. Mölndal har gett mig en bra grund att stå på och det är jag mycket tacksam för, men hittills har det visat sig att det var ett bra beslut att byta till Pixbo Wallenstam.

Varför blev det innebandy och inte någon annan sport?

– När jag var liten brukade brorsan ta med mig till sina träningar med 97:orna. Efter att ha kikat på några träningar, så ville deras tränare att jag skulle komma ombytt till träningen efter. Jag kommer aldrig att glömma känslan när jag gjorde mitt första mål med dem. Sedan dess har jag fastnat för innebandyn och nu vill jag se hur långt jag kan gå.

Vad har du för förväntningar och mål med säsongen 2019/20

– Framför allt vill jag utvecklas som spelare och ta kliv framåt. Jag vill såklart göra så mycket poäng som möjligt och bidra på det sättet. I framtiden hoppas jag på U19-landslaget och att jag ska få chansen att spela i SSL.

Vad är det som absolut måste packas ner i väskan imorgon - och då inget som är kopplat till träning eller innebandy?

– Jag ska se till att inte glömma mina turkalsonger hemma.

Stort grattis till uttagningen Lucas och lycka till på Bosön.

– Tack så mycket!

Läs mer >