Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Idag 1 match
Måndag
22 Apr 1 match

VM guld - och svenskt rekord...

5 september 2022 22:00
SSL DAM/HERR

I helgen var hela fjorton damspelare, fem herrspelare och fyra tränare från Pixbo Wallenstam i väg på landslagsuppdrag och några av dem kom hem med VM-guld. Vi gratulerar spelarna Frida Hellström, Axina Petterson, Thea Löfborg samt tränarna Patrick Löfborg (läktarcoach) och Pontus Boman (målvaktstränare) till U19 VM-guldet i Katowice i Polen.


Herrarna, både A-landslaget samt U19, var samtidigt i Schweiz och spelade Euro Floorball Tour. I herrlandslaget vaktade Jon Hedlund kassen och i U19-landslaget spelade Daniel Kalentun, Gustav Lindberg och Oskar Hammarqvist. Detta samtidigt som Filip Wramdemark var iväg på Guldsteget. Guldsteget är för spelare i åldern 19–23 år som har stora ambitioner och mål med sin innebandy och som bedöms ha potential att nå seniorlandslagsspel i framtiden.

Som om inte detta vore nog så hade Pixbo Wallenstam inte mindre än fem damspelare och två tränare som spelade Finnkampen mot Finland: Caroline Adelöw, Moa Andersson, Alma Kilpeläinen, Klara Loneberg och Ida Sundberg (Ida gjorde sin 50:e landskamp) och som den första dagen slog Finland med förkrossande 10-1. Men man förlorade helgens andra match på straffar med 9-8. Här var även Joel Rauswall (assisterande) och Per Tjusberg (läktarcoach) med.

Under samma helg var även Ida Eliasson, Emma Stenberg, Alicia Svensson och Linnea Wilhelmsson iväg med Guldsteget för damer, också detta i Finland. Slutligen så var Eliska Krupnova (Tjeckien) och Lara Heini (Schweiz) på samlingar med sina respektive landslag.

Fjorton damspelare, fem herrspelare och fyra tränare från Pixbo Wallenstam i väg på landslagsuppdrag - detta borde vara snudd på svenskt rekord?