Söndag
13 Jan 2 matcher
Onsdag
16 Jan 1 match
Lördag
19 Jan 1 match
Tisdag
22 Jan 1 match
Söndag
27 Jan 1 match
Måndag
28 Jan 1 match
Onsdag
06 Feb 1 match
Lördag
09 Feb 1 match
Söndag
10 Feb 1 match
Tisdag
12 Feb 1 match
Fredag
15 Feb 1 match
Söndag
17 Feb 2 matcher
Onsdag
20 Feb 1 match
Söndag
24 Feb 2 matcher
Onsdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Fredag
15 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Måndag
18 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Grattis Isabell Krantz som nu har gjort 100 landskamper

30 januari 2019 19:00
SSL DAM

När Isabell Krantz i dag klev in på planen mot Frankrike gjorde hon sitt 100:e uppträdande i blågult. Jubiléet skedde i rekordmatchen mot Frankrike då Sverige vann sin första VM-kvalmatch med hela 61-0. Krantz stod för två mål och sex assist.

Karolina Widar, Hermine Dahlerus, Josefina Eiremo – och nu Isabell Krantz. ”Krattan” blev den fjärde damspelaren i landslaget att nå 100 landskamper. Mot Frankrike blev hon hyllad före matchen och fick också, dagen till ära, bära kaptensbindeln.

– Det är otroligt mäktigt att ha representerat Sverige under en så lång tid, säger hon.


– Det är otroligt mäktigt att ha representerat Sverige under en så lång tid. Jag är en spelare som bjuder mycket på mig själv i laget. När det väl gäller är jag offensiv och kör, säger Isabell Krantz.

Backgiganten var med redan i VM 2007 i Danmark, och har efter det spelat fem världsmästerskap. Senast var hon med och tog VM-guld i Slovakien 2017. Men hon är inte nöjd med det. Om hon spelar alla landskamper inkluderat VM i Schweiz i december kommer hon upp i 111 stycken – vilket skulle göra henne främst genom tiderna.

– Antingen blir det ett år och då blir det den sista säsongen. Eller så blir det här den sista säsongen. Men det hade varit riktigt mäktigt, så klart, säger Isabell Krantz.

Sveriges assisterande förbundskapten, Karolina Widar, spelade VM 2007 när Krantz gjorde sitt första mästerskap. Widar är den spelare som har gjort flest landskamper genom tiderna på damsidan, 108 stycken. Men hon har inget emot om Krantz går om i den tabellen i VM i Schweiz.

– Jag tycker att det är häftigt. Man ska uppmuntra alla tjejer att spela så länge som möjligt. Då får hon gärna slå det rekordet. Jag tycker att hon är så bra att hon ska fortsätta. Jag vill att hon slår rekordet, säger Widar.

I dagens match tog damlandslaget sin största seger genom tiderna i VM-kvalmatchen mot Frankrike. Redan efter två perioder var rekordet tangerat. Matchen slutade makalösa 61-0.

För två år sedan, i VM-kvalet i Madrid, slog Sveriges damlandslag målrekord genom tiderna. Då vann de mot just Frankrike med 36-0.

I dag, när återigen Frankrike stod för motståndet i VM-kvalet i polska Gdansk, slogs rekordet igen – med råge.

Källa: Innebandy.se