Lördag
16 Mar 1 match
Måndag
18 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Söndag
14 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match

Grattis Isabell Krantz som nu har gjort 100 landskamper

30 januari 2019 19:00
SSL DAM

När Isabell Krantz i dag klev in på planen mot Frankrike gjorde hon sitt 100:e uppträdande i blågult. Jubiléet skedde i rekordmatchen mot Frankrike då Sverige vann sin första VM-kvalmatch med hela 61-0. Krantz stod för två mål och sex assist.

Karolina Widar, Hermine Dahlerus, Josefina Eiremo – och nu Isabell Krantz. ”Krattan” blev den fjärde damspelaren i landslaget att nå 100 landskamper. Mot Frankrike blev hon hyllad före matchen och fick också, dagen till ära, bära kaptensbindeln.

– Det är otroligt mäktigt att ha representerat Sverige under en så lång tid, säger hon.


– Det är otroligt mäktigt att ha representerat Sverige under en så lång tid. Jag är en spelare som bjuder mycket på mig själv i laget. När det väl gäller är jag offensiv och kör, säger Isabell Krantz.

Backgiganten var med redan i VM 2007 i Danmark, och har efter det spelat fem världsmästerskap. Senast var hon med och tog VM-guld i Slovakien 2017. Men hon är inte nöjd med det. Om hon spelar alla landskamper inkluderat VM i Schweiz i december kommer hon upp i 111 stycken – vilket skulle göra henne främst genom tiderna.

– Antingen blir det ett år och då blir det den sista säsongen. Eller så blir det här den sista säsongen. Men det hade varit riktigt mäktigt, så klart, säger Isabell Krantz.

Sveriges assisterande förbundskapten, Karolina Widar, spelade VM 2007 när Krantz gjorde sitt första mästerskap. Widar är den spelare som har gjort flest landskamper genom tiderna på damsidan, 108 stycken. Men hon har inget emot om Krantz går om i den tabellen i VM i Schweiz.

– Jag tycker att det är häftigt. Man ska uppmuntra alla tjejer att spela så länge som möjligt. Då får hon gärna slå det rekordet. Jag tycker att hon är så bra att hon ska fortsätta. Jag vill att hon slår rekordet, säger Widar.

I dagens match tog damlandslaget sin största seger genom tiderna i VM-kvalmatchen mot Frankrike. Redan efter två perioder var rekordet tangerat. Matchen slutade makalösa 61-0.

För två år sedan, i VM-kvalet i Madrid, slog Sveriges damlandslag målrekord genom tiderna. Då vann de mot just Frankrike med 36-0.

I dag, när återigen Frankrike stod för motståndet i VM-kvalet i polska Gdansk, slogs rekordet igen – med råge.

Källa: Innebandy.se