Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match

Styrkebesked när damerna slog Mora på hemmaplan och tog tre nya poäng

15 oktober 2017 19:07
SSL DAM

Under söndagen gästade KAIS Mora Wallenstamhallen. Det blev en jämn match som Pixbo Wallenstam till slut kunde vinna med uddamålet.

Linda Andersson gjorde 1-0 efter drygt tio minuters spel. Strax innan paus utnyttjade Mora ett power play så matchen var jämn efter en period.


Pixbo Wallenstam ryckte i mittperioden med tre raka mål fram till 4-1, Alicia Fylke (ett mål) och Linda Andersson (två mål) blev målskyttar. Andersson fullbordade därmed sitt hattrick. Mora reducerade före paus fram till 2-4.

– Det var lite allt eller inget tänkte jag, varför inte göra tre mål på en gång. Vi pratade i paus om att bli lite rejälare i passningarna och närkamperna. När vi väl gjorde det var vi bättre än dem, säger Linda Andersson.

Bortalaget reducerade sedan tidigt i den tredje perioden i power play innan Stephanie Boberg satte en straff fram till 5-3. Även nu svarade Mora och slutet på matchen blev dramatisk då dalkullorna tryckte på för en kvittering.

Pixbo Wallenstam höll undan och kunde ta tre viktiga poäng i toppen av tabellen.

– Skönt såklart. Mora är duktiga individuellt men vi gör det bra, framför allt i slutet när de trycker på, säger Linda Andersson.

Nästa helg väntar Telge borta i Västergård Arena för Pixbo Wallenstams damer, matchdag lördag, matchstart kl. 14.00.

– Det gäller att vi håller tempo och inte underskattar dem för att de är nykomlingar, säger Linda Andersson.