Söndag
11 Mar 1 match
Torsdag
15 Mar 1 match
Lördag
17 Mar 1 match
Söndag
18 Mar 1 match
Tisdag
20 Mar 1 match
Torsdag
22 Mar 1 match
Fredag
23 Mar 1 match
Lördag
24 Mar 1 match
Söndag
25 Mar 1 match
Måndag
26 Mar 1 match
Torsdag
29 Mar 1 match
Fredag
06 Apr 1 match
Söndag
08 Apr 1 match
Onsdag
11 Apr 1 match

Pressmeddelande: Talangen Andreas Hörberg ansluter till Pixbo Wallenstams herrlag

21 augusti 2017 19:11
SSL HERR

Andreas Hörberg, 21 år, flyttar från Karlshamn till Göteborg och skriver på för tre år med Pixbo Wallenstam Innebandy. Han spelade förra säsongen i Carlshamns IBK i division 1 södra och öste in poäng. Totalt blev det 60 poäng, 29 mål och 31 assist.


Andreas hade i våras först kontakt med FBC Kalmarsund och en flytt dit var planerad. Det visade sig emellertid att han lite oväntat kommit in på en utbildning på Chalmers i Göteborg och då var Kalmarsund inte längre ett alternativ.

Pixbo Wallenstam har nu kommit överens med Carlshamns IBK och FBC Kalmarsund och Andreas är klar för spel med föreningens herrlag i Svenska Superligan.

Pixbo Wallenstams huvudtränare för herrlaget Jonas Eliasson är nöjd.

– Att få in Andreas nu känns väldigt bra. Han är en riktig poängmaskin. Han känns väldigt seriös och är laddad att få börja köra med oss. Andreas kommer att ha fina möjligheter att utvecklas hos oss i Pixbo Wallenstam.

Andreas Hörberg själv säger om valet av Pixbo Wallenstam.

– Det är ett lag som lirar i högsta ligan och har varit intresserade av mig samt väldigt hjälpsamma. Jag vill satsa på innebandyn och när jag nu ska flytta till Göteborg så passade det perfekt att de ville ha mig.

Andreas tycker att hans styrka är att han är en vinnarskalle.

– Jag har också varit bra på att göra poäng och jag hoppas att det fortsätter nu i SSL. Jag hoppas på att jag kan tillföra det till laget. Sen hoppas jag även på att kunna sprida lite glädje och harmoni utanför planen.

Utvecklingsområden, vilka är det?

– När det gäller saker jag vill slipa lite mer på känner jag att som forward vill jag förbättra mig defensivt.

Om chanserna kommande säsong säger Andreas:

– Jag vet inte så jättemycket om spelarna och laget. Sist blev det SM-kvartsfinal och det hoppas jag att det blir minst nu också.

Pixbo Wallenstams klubbdirektör Fredrik Edendahl kommenterar.

– Från Pixbo Wallenstams sida är vi glada och tacksamma för hur FBC Kalmarsund har hanterat och agerat i affären. Professionellt och korrekt och helt igenom en tydlig och bra dialog. Jag vill även passa på att önska FBC Kalmarsund lycka till i årets upplaga av Allsvenskan.

FAKTA: Andreas Hörberg. Född: 21 mars 1996. Position: Forward Moderklubb: Carlshamn IBK.