Jönköping
JIK

Herrarna föll på bortaplan mot Jönköping

22 oktober 2019 22:30

Pixbo Wallenstams herrar åkte under tisdagen till Jönköping för bortamatch. En tuff match där Jönköping till slut kammade hem segern.

Rävarna började bäst i en svängig match i Jönköpings Idrottshus. Hemmalaget kom dock ikapp och förbi innan Pixbo Wallenstam kvitterade. Sista ordet fick dock Jönköping som slutligen kunde vinna med 7-4.

Jönköping - Pixbo Wallenstam 7-4 (0-2, 3-0, 4-2)

Mål Jönköping: Simon Karlsson 2, Hannes Blomkvist 2, Martin Glimberg, Filip Åkerblom, Rickard Hessmer

Mål Pixbo Wallenstam: Andreas Stefansson, Gustav Fritzell, Martin Ojaniemi, Adam Persson

...

Firma Fritzell & Stefansson fixade såväl 0-1 som 0-2 åt gästerna i den första perioden vilket man också gick till pausvila med.

Jönköping reducerade tidigt i mittperioden och fick också en kvitteringschans på straff. 2-2 kom istället minuterna senare och innan pausvila två tog hemmalaget ledningen.

I den sista perioden utökade Jönköping sin ledning innan det var dags för Pixbo Wallenstam att sätta två raka genom Martin Ojaniemi och Adam Persson, det första kom i box play, det andra i power play.

Med två och en halv minut kvar att spela kom 5-4 för Jönköping. Pixbo Wallenstam chansade då och spelade sex mot fem i jakten på kvittering. Det straffade sig denna gång och Jönköping kunde göra två mål i öppen målbur fram till 7-4.

Detta var säsongens andra förlust för Pixbo Wallenstams herrar. Nu får man ladda om batterierna inför helgen, då väntar Sirius på bortaplan. Matchstart kl. 16.30 på lördag den 26 oktober i IFU Arena.