Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match

En nygammal ledare ansluter till Akademins ledarstab - välkommen Jonas Slätt

15 juli 2019 18:00
PW Akademi

Pixbo Wallenstam Akademi och Jonas Slätt ingår ett nytt kontrakt. Jonas kommer att ingå i Akademins tränarstab för herrlaget.

– Jag valde mellan Sandö och Pixbo Wallenstam. Sandö har otroligt bra och intressant ungdomsfilosofi som är väldigt lockande men jag valde till slut Pixbo Wallenstam eftersom det kändes som det passade bäst för mig och med mina idéer.


Hallå där Jonas. Klassisk fråga, hur känns det?

– Det känns fantastiskt kul och inspirerande. Ska bli otroligt kul att göra detta tillsammans med alla i staben. Jag har ju själv varit ledare för flera av dem (Mehregan, Peter Sallén, Peter Runnestig, Oscar Zarnowieck) för si sådär 20 år sedan. Jag tror att vi tänker väldigt lika hur vi vill bygga och forma innebandyspelare.

Beskriv vem Jonas är för oss som inte känner dig så väl.

– Jonas Slätt heter jag. Jag är 46 år ung, född och uppvuxen i Mölnlycke. Bor idag i Frillesås med min fru och tre innebandytokiga söner. Jag startade min ledarkarriär i Pixbo 1996/97, jag började som ledare i HJ tillsammans med Mikael Damgren. 1997/98 tog jag över P84 och jag var ledare i Pixbo till och med säsongen 2001/02. Efter tiden i Pixbo var jag ledare i flera andra föreningar i Göteborg fram till min första son föddes. Jag har även jobbat på Unihoc mellan 1997-2007. Efter det hade jag ett uppehåll en tid från innebandyn tills för några år sedan när min mellersta son behövde en ledare i sitt lag. Så nu är jag tillbaka!

Vad driver dig?

– Jag älskar att utveckla och hjälpa ungdomar inom, framför allt, innebandy både fysiskt och psykiskt att hjälpa dem att hitta de nycklar som behövs för att utvecklas och nå så långt de vill nå.

Du hade även andra erbjudande så varför föll valet på PW Akademi?

– Jag valde mellan Sandö och Pixbo Wallenstam. Sandö har otroligt bra och intressant ungdomsfilosofi som är väldigt lockande men jag valde till slut Pixbo Wallenstam eftersom det kändes som det passade bäst för mig och med mina idéer.

Vad kan du bidra med?

– Jag tror jag kan bidra med mycket intressant både på och utanför planen, sedan att jag får göra detta tillsammans med er killar jag känt länge är väldigt inspirerande.

Var ser du mest fram emot kommande säsong?

– Att tillsammans se hur långt vi kan gå och hur vi ska försöka få Pixbo Akademi att nå nya höjder och jag tror att vi har goda förutsättningar att göra detta.

Kommentar från PW Akademis Sportchef, Peter Runnestig:

– Mannen som förutom varumärket Pixbo var absolut den starkaste bidragande faktorn till att jag kom till Pixbo och nu känner mig som Pixboit. Jag både tror och hoppas att Akademins adepter berättar en liknande historia i framtiden, om sin innebandyresa och hur Jonas påverkat densamma.

Vi önskar Jonas varmt välkommen tillbaka till Pixbo Wallenstam Akademi och rävfamiljen!