Thorengruppen
TTG

Damerna tappade i tredje mot Thorengruppen

13 december 2020 21:00

Damerna startade helgen med en seger mot Karlstad hemma under fredagskvällen. Under helgens andra och sista match gästades man av tabellettan Thorengruppen från Umeå. Det blev en seriefinal med hög intensitet och mycket kamp. Hemmalaget ledde inför tredje perioden, men tappade till slut sin ledning och poängen.

SSL-Dam: Pixbo Wallenstam - Thorengruppen, 13/12 2020

Pixbo Wallenstam IBK - Team Thorengruppen 2-3 (2-0, 0-0, 0-3)

Mål Pixbo Wallenstam: Caroline Adelöw 2

Mål Thorengruppen: Cornelia Fjellstedt, Amanda Delgado Johansson, Maja Viström

...

– Just nu känns det väldigt tungt, säger Caroline Adelöw efter slutsignalen.

Det var tabelltvåan Pixbo Wallenstam som tog tag i taktpinnen inledningsvis i matchen. Hemmalaget spelade runt bollen kontrollerat och visade tabellettan i grönt och gult att det inte är enkelt att möta Pixbo Wallenstam på hemmaplan. Matchtempot och intensiteten i första perioden kändes mer som slutminuterna i en SM-final än inledningen av en seriematch i december.

– Vi var verkligen med från start och spelade lite större och med mycket självförtroende i första, säger Caroline Adelöw.

Lagen turades inledningsvis om att skapa målchanser. Något som det verkligen var gott om första halvan av den första perioden. Till slut var det ändå Pixbo Wallenstam som fick in matchens första mål efter att Caroline Adelöw drivit in i banan och tryckt in bollen i nät tio minuter in i matchen. Hon assisterades av 18-årige Michaela Kubečková, som med det gjorde sin första poäng i SSL.

– Det är såklart jätteskönt att göra mål, men det är trist när det inte räcker hela vägen, säger Caroline Adelöw.

Pixbo Wallenstam fortsatte att pressa på offensiv planhalva efter öppningsmålet. Tre minuter senare fick man återigen utdelning för sitt offensiva spel när Caroline Adelöw på nytt forcerade in bollen. Ett mycket snyggt skott i borte krysset. 2-0 till hemmalaget efter 13.42. Thorengruppen kämpade för att få till en reducering innan första periodpausen, men stoppades av ett tätt försvarsspel och en storspelande Lara Heini i målet.

– Vi fick jobba mycket i försvaret under hela matchen och det gjorde vi bra, säger Caroline Adelöw.

Strax innan den första perioden tog slut drabbades Pixbo Wallenstam av en utvisning och tvingades med det inleda den andra perioden i boxplay. Men gästerna lyckades inte ta vara på chansen att reducera i powerplay. Efter utvisningen började Pixbo Wallenstam på nytt att trycka på och hade flera lägen att utöka sin ledning. Samtidigt kämpade gästerna för att få till en reducering, men hemmalaget var något vassare framåt i inledningen av den andra perioden.

Thorengruppen åt sig allt mer in i matchen under den andra perioden. Men ett tätt och samlat försvarsspel av hemmalaget gjorde det svårt för gästerna att skapa några riktigt farliga chanser. Pixbo Wallenstam fortsatte att vara farliga framåt, men stoppades gång på gång av Wirthig Steen i bortamålet. Den andra perioden slutade mållös. Trots det var det en period med hög intensitet, en hel del målchanser, hårda kamper och ett högt tempo från första till sista sekund.

Således 2-0 till Pixbo Wallenstam inför den tredje perioden. En period som började i samma tempo som matchens första två perioder hade gjort. Gästerna tryckte på nytt på för att få till en reducering och fick efter 2.12 in bollen för första gången i matchen. Efter reduceringen fortsatte gästerna att trycka på och fick till en kvittering fram till 2-2, 5.12 in i den tredje perioden.

Gästerna fick ny energi efter kvitteringen och Pixbo Wallenstam hade svårt att ha koll på gästernas spelare på egen planhalva. Thorengruppens snabba passningar och rörelse pressade ner hemmalaget som efter kvitteringen hade svårt att skapa något. 15.58 fick gästerna efter en längre sekvens med hård press in ett ledningsmål. 2-0 hade blivit 2-3 under den tredje perioden.

– De höjer sig ju lite grann i tredje och vi gör väl inte det riktigt och det får de utdelning för, säger Caroline Adelöw.

Hemmalaget gav sig inte efter ledningsmålet, utan gick på för en kvittering och hade ett par farliga chanser bara någon minut efter Thorengruppens tredje mål. Med en och en halv minut kvar började Pixbo Wallenstam sin forcering genom en time-out och en sjätte spelare på planen. Men rävarna lyckades inte tvinga fram ett avgörande i sudden.

– Det är tungt. Det känns som att vi gjorde en bra laginsats men inte räckte hela vägen och det är jättetufft. Det är surt just nu, säger Caroline Adelöw.

Damernas nästa match spelasden 19 december borta mot Täby.