Fredag
05 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Måndag
29 Mar 1 match
Torsdag
08 Apr 1 match
Lördag
10 Apr 1 match
Tisdag
13 Apr 1 match
Fredag
16 Apr 1 match
Söndag
18 Apr 1 match
Lördag
24 Apr 1 match

Herr-VM i Helsingfors den 4-12 december är uppskjutet till 2021

7 september 2020 22:00
LANDSLAG

Herrlandslaget hade länge förberett sig för VM i Helsingfors 4-12 december. Men idag kom beskedet från Internationella Innebandyförbundet (IFF) att mästerskapet skjuts upp. IFF genomförde ett styrelsemöte i helgen där de beslutade att skjuta upp herr-VM till 2021, på grund av spridningen och konsekvenserna av Covid-19.

"Under det fortsatta läge som råder måste allas säkerhet vara vårt främsta fokus, därför var det självklart rätt beslut att ta", säger Svensk Innebandys generalsekreterare Mikael Ahlerup.


Finland har, precis som andra medverkande länder, restriktioner gällande in- och utresor i landet. Därför ansåg IFF att det bästa beslutet var att skjuta upp mästerskapet.

– Naturligtvis är det ett tråkigt, men också väntat, beslut. Vi, och flera andra nationer, har haft en tät dialog med IFF och framfört våra synpunkter i frågan. Under det fortsatta läge som råder måste allas säkerhet vara vårt främsta fokus, därför var det självklart rätt beslut att ta. Sedan är det inte hållbart ekonomiskt för någon att genomföra ett VM när publiken riskerar att utebli, säger Svensk Innebandys generalsekreterare Mikael Ahlerup.

När herrarnas VM 2021 ska avgöras är inte bestämt. Det beslutet tar IFF på sitt styrelsemöte 29 september. En aspekt i planeringen av att flytta mästerskapet är att Sverige ska arrangera damernas VM i Uppsala 4-12 december 2021.

– Vi kommer att ha en fortsatt tät dialog med IFF under hela september för att undersöka vad den bästa lösningen är för innebandyn. Vi är alla påverkade av den pandemi som råder och då får vi alla arbeta tillsammans för en helhetslösning i de internationella frågorna, säger Mikael Ahlerup.

Herrlandslagets förbundskapten Mikael Hill stöttar IFF:s beslut, och tror på ett ännu mer revanschsuget Sverige 2021. Efter två raka VM-finalförluster ska guldet bli svenskt igen.

– Vi var helt fokuserade på att prestera på topp nu i december. Det här är självklart ett ledsamt men samtidigt förståeligt besked för hela innebandyvärlden som väntade på ett häftigt världsmästerskap. Nu får vi sikta in oss på att arbeta ännu mer med laget för att vara på topp till VM 2021, säger Mikael Hill.

Källa: Innebandy.se