Målkalas när damerna slog Telge på bortaplan

21 oktober 2017 19:30

Pixbo Wallenstams damer åkte under lördagen till Södertälje för bortamatch mot Telge i Västergård Arena. Det blev en målfest som slutade med bortaseger.

Hemmalaget hängde med rävarna från Mölnlycke i drygt halva matchen. Sedan lade Pixbo in en växel till och kunde till slut vinna med fem måls marginal, 6-11 (3-3, 1-6, 2-2).

Telge tog ledningen efter tre minuters spel. Josefin Wålinder kvitterade omgående, assisterad av Malin Pettersson som därmed gjorde sin första SSL-poäng för Pixbo Wallenstam.

Stephanie Boberg gav sedan Pixbo Wallenstam ledningen två minuter senare innan det var hemmalagets tur att kvittera. Ett ledningsmål kom också efter att Pixbo Wallenstam missat ett power play. Lagkapten Ida Sundberg satte 3-3 på frislag med fem minuter kvar av första perioden.

Det var jämnt målmässigt inför mittperioden. Telge satte här tonen direkt och gick upp till 4-3. Då satte gästerna ned foten. Pixbo Wallenstam gjorde därefter sex raka mål fram till ledning 9-4.

I slutperioden förvaltade Pixbo Wallenstam ledningen väl och med fem minuter kvar att spela fixade Sofia Gréften tvåsiffrigt för bortalaget, assisterad av Moa Rylander född 1999 som gjorde sin första match i SSL. Telge reducerade två gånger om innan Stephanie Boberg satte slutresultatet 6-11 med sitt femte mål för dagen.

Stephanie Boberg blev med sina fem mål och en assist poängbäst i bortalaget denna match. Tätt följd av Lisa Andebratt på 2+3 poäng.

Nästa söndag väntar hemmamatch för Pixbo Wallenstams damer då Jönköping kommer på besök till Wallenstamhallen kl. 16.00.