22 Apr 1 match

Herrarna vann seriepremiären i SSL borta mot Höllviken

24 september 2017 21:30
SSL HERR

Pixbo Wallenstams herrar åkte under söndagen till Höllviken för sin seriepremiär i SSL 2017/18. Det blev en lyckad premiär som slutade med Pixboseger 7-4.

Gästerna vände underläge efter halva matchen till seger.

Hemmalaget Höllviken tog ledningen åtta minuter in i matchen i power play. En ledning som såg ut att hålla perioden ut men Max Wahlgren satte kvitteringen med två och en halv minut kvar att spela av period ett.

Höllviken fick den bästa starten på mittperioden med två snabba mål fram till 3-1. Max Wahlgren gjorde sedan sitt och Pixbos andra mål för dagen fram till 3-2 innan Philip Bringestedt kvitterade och gjorde sitt första mål i SSL. Philip gjorde comeback i SSL efter att ha spelat med division 1 laget de senaste två säsongerna. Även Charlie Sköld fick göra sitt första SSL mål när han satte 3-4 med fyra minuter kvar på andra perioden. Charlie kom ny från Zenit inför säsongen och debuterade i SSL i denna match. Assisten fram till både 3-3 och 3-4 gjorde Danny Estrella-Näslund vilket blev hans första poäng i SSL.

Höllviken kvitterade omgående i den sista perioden, något Max Wahlgren svarade på genom att fullborda sitt hattrick. Efter halva perioden gjorde Johan Borgström 4-6. Han gjorde idag sin första match i högsta serien sedan säsongen 2009/10. Daniel Calebsson kunde sedan fastställa slutresultatet, 4-7, i tom kasse med minuten kvar att spela.

I dagens match fanns ytterligare ett antal SSL-debutanter i Pixbo Wallenstam förutom de som nämnts ovan; Andreas Hörberg, Olle Berg och Charlie Jonsson.

En skön start på säsongen, nu är det bara att ladda om till hemmapremiären på onsdag den 27 september då Mullsjö gästar Wallenstamhallen. klockan 19.00. Missa inte det, vi ses i hallen!