Söndag
11 Mar 1 match
Torsdag
15 Mar 1 match
Lördag
17 Mar 1 match
Söndag
18 Mar 1 match
Tisdag
20 Mar 1 match
Torsdag
22 Mar 1 match
Fredag
23 Mar 1 match
Lördag
24 Mar 1 match
Söndag
25 Mar 1 match
Måndag
26 Mar 1 match
Torsdag
29 Mar 1 match
Fredag
06 Apr 1 match
Söndag
08 Apr 1 match
Onsdag
11 Apr 1 match

Stark avslutning på säsongen med silver i Axa Floorball Cup

30 maj 2017 19:07
DIV. 1 HERR/JAS

Det blev en stark avslutning på säsongen som resulterade i en silverbuckla i bagaget på bussen från Falun.

Efter en trevande start mot Insjön reste vi oss under matchen och spelade oss loss från deras press på ett mycket bra sätt.


Vi ledde inför slutsekunderna med 3-2. Efter ett sista uppoffrande byte med otaliga bolltäck och massivt jobb så letade sig ändå bollen in via klubba och ben med tre sekunder kvar på klockan.

Vi fick med oss en poäng och mycket annat positivt från den matchen även om det kändes blytungt just då. Vila och ladda för dag två.

Inför matchen mot Älvsjö AIK pratade vi om vikten av att vara med från början. Laddningen och uppvärmningen såg mycket bra ut men vad hände, 0-1 efter 18 sekunder, strax efter detta 0-2 på halvvolley, detta medans vi stod och såg på hur bollen korsade genom laget bakom en chanslös Adam i mål.

Tror alla undrar i det läget med hur mycket vi skulle förlora. Justeringar i båset och lite taktiska förändringar så såg spelet plötsligt helt annorlunda ut för Älvsjö och vi tog över mer och mer.

En riktig bragdmatch som kommer hänga kvar i huvudet länge, ett bevis på att det alltid går att vända en match hur mörk det än ser ut och att killarna har otroliga innebandykvalitéer. Matchen slutade med Pixbovinst 5-3 och en för stunden obeskrivlig känsla. Vila igen och laddning för dag tre.

Lidingö stod på schemat i match tre och de hade en tunn uppsättning men med riktigt bra kvalité på backen med en spelmotor som styrde allt vad laget gjorde. Inte världens roligaste publikmatch men vinst 4-0 och tre nya poäng.

Match fyra var mot 4Players från Tjeckien. Det skulle på pappret bli en enkel resa med en snittålder på 36 i laget, tidigare under turneringen var de väldigt få men till vår match var det fullt i båset och även så på läktaren.

Tjeckerna på läktaren lyckades få hela Jalas-Arena att gunga och det blev en grym stämning. De gav verkligen hundra procent medan vi spelade stillastående och fantasilöst till en början. Men efter tydliga besked från vår coach så rättade spelet till sig och vi kunde bekvämt vinna med 6-1.

En förstaplacering i gruppen och direkt till semi mot Köping som motsatsen till Lidingö hade all kompetens på topp istället, en spelare som spenderade sin tid i Visby förra säsongen.

Planen var att minimera misstagen i det offensiva. Efter lite snack i periodpaus under ordnade former så gjorde vi det som krävdes och vann till slut matchen med 5-3 .

Till slut dags för final och denna mot Älvsjö som vi slog i gruppen. Allt känns lugnt inför detta möte, bara att komma ihåg att vara med från början denna gången.

Vi fick dock inte den start vi behövde. Istället ett drömmål från deras sida i krysset från nästan förlängda mållinjen som passerarde igenom den lilla luckan som finns mellan hjälm, axel och stolpen. Ett laserpass rakt igenom hela laget strax efter och det var 0-2 på tavlan, uppförsbacken var riktigt tuff.

Istället för 1-2 så blev det tyvärr 0-3, vi jagade och kämpade och reducerade men kom tyvärr aldrig riktigt nära. Matchen slutade med Älvsjövinst 2-4.

Sammantaget en fantastisk långhelg med killarna, bra innebandy, tävlingar vid sidan av, Pokémon och Makarenadans. Alltid ett nöje att få vara delaktig i detta fina gäng.

Följ oss även på lagets hemsida eller Instagram och Twitter

/ Sportgruppen