21 Apr 1 match

Hemmaförlust för damerna när Iksu gästade Wallenstamhallen

30 september 2017 22:00

Under lördagen spelade Pixbo Wallenstams damer TV-match mot Iksu hemma i Wallenstamhallen. Det blev en tuff kamp som slutade med Pixboförlust.

Efter en jämn inledning på matchen tog bortalaget kommandot och kunde till slut vinna med 1-6.

− Det känns inte helt rättvist men vi skjuter för mycket i täck samtidigt som Iksu är effektiva och sätter sina lägen, säger Emmelie Södergren.

Iksu tog ledningen efter dryga åtta minuter i power play. En ledning Lisa Andebratt kvitterade i slutet av perioden.

I mittperioden gjorde Iksu återigen mål efter dryga åtta minuter fram till ledning 2-1. Ledningen utökades i slutet av perioden fram till 1-3.

− Vi ändrar om lite men får ingen effekt. Vi försöker trampa igång men får istället ett psykologiskt mål i baken i slutet av perioden, säger Emmelie Södergren.

Iksu gjorde sedan tre snabba mål under första halvan av sista perioden vilket ledde fram till slutresultatet 1-6.

− Vi är för snälla och slarviga och förlorar för många 50/50-dueller, det har man inte råd med mot Iksu. Samtidigt hittar vi inte varandra riktigt i anfallet, säger Emmelie Södergren.

Nästa helg väntar Täby borta i Tibblehallen, matchstart kl. 17.00 på söndag.

− Täby är ju också ett förväntat topplag så vi får nöta avslut i veckan och se till att vi har marginalerna med oss, säger säger Emmelie Södergren som blev utsedd till matchens lirare i Pixbo Wallenstam.