Söndag
11 Mar 1 match
Torsdag
15 Mar 1 match
Lördag
17 Mar 1 match
Söndag
18 Mar 1 match
Tisdag
20 Mar 1 match
Torsdag
22 Mar 1 match
Fredag
23 Mar 1 match
Lördag
24 Mar 1 match
Söndag
25 Mar 1 match
Måndag
26 Mar 1 match
Torsdag
29 Mar 1 match
Fredag
06 Apr 1 match
Söndag
08 Apr 1 match
Onsdag
11 Apr 1 match

"Matchen är inte slut förrän klockan ljuder"

27 december 2017 18:00
Akademin

Pixbo Wallenstam är serieledare i JAS dam grupp F när drygt halva serien är spelad. Det är en tuff grupp med många bra lag där ettan går direkt till Innebandyfesten och tvåan och trean får spela play off om vidare avancemang.

För att få en summering av läget startar vi med att intervjua huvudtränare Mikael Johansson.


Hej Mikael, kan du börja med att berätta lite om vem du är och om ditt engagemang i föreningen?

– Jag är en innebandydåre som har spelat och varit ledare för massor av olika lag, herrar, damer, juniorer och ungdom, i snart 43 år. Jag fyller 50 i maj så jag började tidigt. I Pixbo Wallenstam har jag varit involverad sedan säsongen 2004/05 i samband med att jag var med och bildade farmaföreningen Pixbo Wallenstam IBF. Det är en sammanslagning mellan Mölnlycke FK Innebandy och Pixbo Wallenstam och den skedde för att inte konkurrera ut varandra. Mölnlyckes herrlag och flera av deras ungdomslag flyttades då över till Pixbo Wallenstam och på det sättet bildades en mycket stark och stor förening i Mölnlycke. Förutom att jag är huvudledare för JAS och damer division 1 så är jag involverad i klubben genom exempelvis byggnationen av den nya sporthallen som skall ligga i Mölnlycke Fabriker.

Det har ju gått ganska bra hittills i JAS och med drygt halva serien avklarad är ni serieledare före Hovslätt och Lindome. Vad är nyckeln till denna framgång?

– Att vi leder serien för tillfället tror jag beror på att vi har mycket duktiga och målinriktade tjejer som vet vad och vart de vill. Vi har ett tryggt och bra grundspel och flera individuellt duktiga spelare. Men framför allt spelar vi som ett lag och alla tjejer är med och bidrar till våra segrar. Som bekant vinner man alltid som ett lag och man förlorar även som ett lag.

Senaste matchen mot favoriten Lindome slutade 4-4 men ni ledde med 4-2 när det bara var ett par minuter kvar, vad hände?

– Lindome tar timeout och satsade allt framåt. När de började pressa på så tror jag att många av våra spelare blev stressade och glömde då helt av sin roll och missade att täcka av sina ytor och att spela säkert. I denna röra lyckades tyvärr Lindome båda reducera och kvittera. Det sista målet kom 19:59. Jag tror att många av våra tjejer redan hade räknat hem segern och trodde aldrig att Lindome skulle kunna vända matchen. Jag tror att flera tjejer efter denna match lärt sig den hårda vägen, att en match är inte slut förrän klockan ljuder. Det enda positiva efter matchen var att vi fick en poäng och fortfarande har tre till godo på Lindome och en på Hovslätt.

Hur är stämningen i laget och hur tycker du att kvalitén på motståndet i gruppen är?

– Jag tycker att stämningen är mycket bra och det är mycket roligt som ledare att höra av F02 tjejer och deras föräldrar att samtliga tjejer är så snälla och hjälpsamma. Kvalitén på grupp F är mycket bra i år och det är flera bra lag så det går inte att ställa in skorna i någon match. Detta har både Lindome och Hovslätt fått känna på.

Vilket lag tror du går direkt till Innebandyfesten och vilka får kvala?

– Som serien ser ut nu så har vi allt i våra egna händer och jag tror självklart på att vi går direkt som etta till Innebandyfesten. Sedan tror jag att Hovslätt och Lindome får kvala om sista platsen. Men precis bakom oss skuggar ett jagande Kungälv/Ale som eventuellt kan ta en kvalplats.

Nu hoppas vi att tjejerna tar resten av matcherna så att slipper kval och spekulationer. Forza Pixbo!

/ Intervju av WebLasse