Tisdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Idag 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Lördag
06 Apr 1 match

Hedlund och Fritzell med till herrlandslagets läger i Växjö

18 augusti 2020 21:00
LANDSLAG

23 spelare är uttagna i herrlandslagets trupp till säsongens första läger i Växjö. Fokus ligger på VM i december där Sverige går för guld. Herrlandslaget samlas i Växjö för ett läger 1-6 september. De spelare som är uttagna är högaktuella för VM, som avgörs 4-12 december i Helsingfors.


– Det är absolut VM-fokus nu. Tittar man på truppen är det en majoritet av spelare som har varit med den senaste perioden sedan förra VM, spelare vi har följt och satsat på under en längre tid. Men att SM-slutspelet ställdes in i våras gjorde det extra svårt att ta ut truppen. Det fanns spelare vi hade ögonen på som vi ville se prestera i tuffa matcher, men nu försvann den möjligheten. Höstens seriespel blir därför extra viktigt för dem som vill slå sig in i en VM-trupp, säger herrlandslagets förbundskapten Mikael Hill.

Lägret blir viktigt för att ytterligare slipa på detaljer inför landskamperna framöver. 16-18 oktober spelar Sverige säsongens första tre landskamper i fyrnationsturneringen Euro Floorball Tour i Schweiz – som även blir genrepet inför VM. Där möter man hemmanationen, Tjeckien och Finland.

– Det blir jätteviktigt att spela tre hårda fighter mot skarpast möjliga motstånd. Då får vi ett rejält test hur vi ligger till inför VM, säger Hill.

I truppen till Växjö gör Mattias Samuelsson comeback. Herrlandslagets meste landslagsspelare genom tiderna har spelat sex VM – och är nu aktuell för sitt sjunde.

– Han har hela tiden funnits med i våra tankar. Efter förra VM-säsongen, 2018/19, var hans plan att han bara skulle spela ett år till. För vår del behöver vi ha med spelare som spelar över nästa VM, vilket han inte kunde ge besked om då. Vi har haft en dialog under våren och jag träffade honom i Uppsala i juni. Då meddelade han att han skulle fortsätta spela i Storvreta, vilket gjorde honom aktuell för oss igen. Med den erfarenhet han besitter och den spelare han är har han något som tillför i landslaget. Sådant kan bli viktigt i ett VM, säger Hill.

Truppen till lägret i Växjö:

Målvakter:

Jonathan Edling, FC Helsingborg

Måns Parsjö-Tegnér, IBK Dalen

Jon Hedlund, Pixbo Wallenstam IBK

Utespelare:

Hampus Ahrén, Storvreta IBK

Omar Aldeeb, IBF Falun

Casper Backby, IBF Falun

Rasmus Enström, IBF Falun

Gustav Fritzell, Pixbo Wallenstam IBK

Alexander Galante Carlström, IBF Falun

Kim Ganevik, Mullsjö AIS

Tobias Gustafsson, Storvreta IBK

Linus Holmgren, IBK Dalen

Emil Johansson, IBF Falun

Markus Jonsson, Växjö IBK

Carl Kostov-Bredberg, IK Sirius IBK

Robin Nilsberth, Storvreta IBK

Emil Nilsen, Jönköpings IK

Kim Nilsson, FBC Kalmarsund

Viktor Nystedt, IBK Dalen

Alexander Rudd, Storvreta IBK

Johan Samuelsson, IBF Falun

Mattias Samuelsson, Storvreta IBK

Albin Sjögren, Storvreta IBK

Källa: Innebandy.se