Växjö
VÄX

Säsongen är över för herrarna

29 mars 2022 21:30

Under tisdagen spelades kvartsfinal 6:7 i Wallenstam Arena mellan Pixbo Wallenstam och Växjö. Det var vinna eller försvinna för rävarna som låg under i matchserien. Efter 6-12 i kvällens match är tyvärr säsongen över.

Precis som i förra matchen gjorde Pixbo Wallenstam första målet men precis som då räckte det inte. Tisdagens förlust innebär att säsongen är över samtidigt som Växjö är klara för SM-semifinal.

Oskar Weissbach gav hemmalaget en drömstart med mål efter åtta sekunder. Glädjen blev dock kortvarig då Växjö kvitterade 30 sekunder senare. Smålänningarna tog ledningen efter fem minuter och nu var det Adam Perssons tur att replikera snabbt med ett 2-2 mål. Gästerna tog ledningen igen och avslutade sedan perioden med två snabba fram till 2-5.

Växjö utökade sin ledning i power play sex minuter in i mittperioden och efter ytterligare sex minuter kom 2-7. Felix Lanver gjorde sedan två snabba mål innan gästerna fick sista ordet i perioden fram till 4-8.

Bortalaget gjorde två snabba mål i början av den sista perioden fram till 4-10. Weissbach blev tvåmålsskytt och rävarna chansade då de sista åtta minuterna utan målvakt. Då gjorde gästerna två mål och rävarna ett (Linus Nestorsson) vilket fastställde slutresultat till 6-12.

"Växjö var hetare under matchserien totalt sett. De får enkla mål medan vi måste jobba hårt för våra. De förtjänar att vinna och är bättre än oss. Vi kommer inte upp i nivå alla matcher vilket såklart känns surt", säger lagkapten Gustav Fritzell

Poängbäst i Pixbo Wallenstam: Oskar Weissbach 2+1. Matchens lirare i Pixbo Wallenstam: Oskar Weissbach.

Pixbo Wallenstams herrar tackar publik, partners och ideella krafter för allt stöd under säsongen 2021/22 och hoppas få återse er alla till hösten.