Örebro
ORE

Herrarna föll på bortaplan mot Örebro

6 oktober 2018 20:00

Pixbo Wallenstams herrar åkte under lördagen till Örebro. Det blev en tuff match som slutade med uddamålsseger för hemmalaget, 6-5. Pixbo Wallenstam forcerade mot slutet och låg på för en kvittering, precis som i matchen mot Falun senast. Tyvärr fick man ingen utdelning denna gång och fick åka hem utan poäng.

Pixbo Wallenstam började bäst i Idrottshuset genom Philip Bringestedt som gjorde sitt första mål (och poäng) för säsongen. Örebro kvitterade dock omgående innan Andreas Stefansson gjorde 1-2 minuterna senare. Det var också resultatet i den första periodvilan.

Örebro gjorde sedan två snabba mål i inledningen av mittperioden fram till 3-2. Pixbos Martin Östholm kvitterade men hemmalaget tog ledningen igen, nu i power play. Örebroledning med 4-3 och matchen stod och vägde spel- och resultatmässig. 4-4 kom genom Gustav Fritzell men strax innan periodpaus två kopplade Örebro greppet med ett 5-4 mål.

I mitten av den tredje perioden kom även 6-4 - men Jens Milesson höll rävarna kvar i matchen fram till 5-6. Pixbo Wallenstam forcerade mot slutet och låg på för en kvittering, precis som i matchen mot Falun senast. Tyvärr fick man ingen utdelning denna gång och fick åka hem utan poäng.

Martin Östholm blev poängbäst i Pixbo Wallenstam denna match med ett mål och en assist. Noterbart från matchen var också att Filip Vom Hofe gjorde sin första match i målburen i SSL efter att ha flyttats upp från egna led inför säsongen. Dessutom var kapten Daniel Calebsson tillbaka efter att ha missat tre matcher.

Nästa söndag, den 14 oktober, blir det Pixbo Wallenstam mot Dalen gånger två i Wallenstamhallen. Herrarna börjar sin match kl. 13.00 och damerna kl. 16.00.