Endre
END

Pixbo Wallenstams damer klara för SM-final

15 april 2022 22:00

Efter en övertygande seger i semifinal 4.5 mot Endre på bortaplan är Pixbo Wallenstams damer klara för SM-final 2022.

Inför semifinal 4:5 i ICA Maxi Arena stod det 2-1 i matcher till gästerna. Seger skulle innebära SM-final, förlust skulle innebära en femte avgörande semifinal. Efter en övertygande Pixboseger med 8-4 avancerade rävarna till andra raka SM-final.

Gästerna rivstartade och tog ledningen redan efter 30 sekunder då Emma Stenberg nätade. Man fortsatte trycka på vilket gav utdelning då Eliška Krupnová och Klara Loneberg gjorde två snabba mål i mitten av perioden. Hemmalaget reducerade men rävarna fick sista ordet i perioden med ett 4-1 mål genom Cajsa Elm i periodens sista minut.

Mittperioden saknade inte chanser men endast mål föll. Det kom från Krupnovas klubba efter fem minuter fram till 5-1 då hon blev tvåmålsskytt.

Endre försökte knipa sista halmstrået i början av tredje perioden. Då fastställde Krupnova sitt hattrick och Caroline Adelöw utökade till 1-7. Hemmalaget plockade sedan keepern tidigt, då gjorde Loneberg 1-8. Endre fick i slutet av matchen sista ordet och fastställde till slut resultatet till 4-8. Segern innebär alltså SM-final 2022 för Pixbo Wallenstam:

"Vi har blivit testade ordentligt av Endre, de har verkligen bjudit upp till kamp under denna SM-semifinalserie. Men framför allt har vi blivit testade av oss själva. Idag är vi tillbaka som lag, i ett tillstånd där vi är extremt starka i vårt spel", säger Pixbo Wallenstams huvudtränare Jonas Gustafsson.

Poängbäst i Pixbo Wallenstam: Eliška Krupnová 3+0 (mål+assist) och Klara Loneberg 2+1. Matchens lirare i Pixbo Wallenstam: Eliška Krupnová.

SM-semifinalserien i sin helhet:

Match 1.5 - Wallenstam Arena 8-5

Match 2.5 - ICA Maxi Arena 4-5 SD

Match 3.5 - Wallenstam Arena 5-4 SD

Match 4.5 - ICA Maxi Arena 8-4

Mer information om biljetter till SM-finalen, motståndare och finalinformation i stort kommer inom kort.