Tisdag
26 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Idag 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Söndag
21 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Hagunda
HIF

Pixbo Wallenstams herrar till slutspel

12 mars 2022 18:00
SSL HERR

Det blev målkalas i Wallenstam Arena i säsongens sista grundspelsmatch och tåget mot SM-slutspelet tuffar vidare för Pixbo Wallenstams herrar.


SSL HERR

Pixbo Wallenstam IBK vs Hagunda IF 12–1 (4–1, 5–0, 3–0)

...

Denna soliga lördag tog Pixbo Wallenstam emot Hagunda IF i den sista SSL-grundseriematchen i Wallenstam Arena. Idag var dagen ”D” för herrarna. Vinst krävdes och dessutom behövdes hjälp av Jönköping som tog sig an tabellåttan Dalen från Umeå.

Inför hemmamötet med Hagunda var förutsättningarna tydliga. Pixbo Wallenstam, på en niondeplats i SSL-tabellen, var tvunget att vinna för att passera åttondeplacerade Dalen, som inför sista omgången låg en poäng före. En åttondeplats skulle innebära en slutspelsplats.

Efter sju minuter ledde Pixbo Wallenstam med 2–0. Efter fjorton minuter stod det 4–0. Dessvärre hade Dalen tagit ledningen mot Jönköping.

Pixbo Wallenstams 4–1 blev 9–1 i den andra perioden. Martin Östholm var het denna dag och gjorde hela sex poäng. Hemmalaget forcerade och vann med 12-1 till slut, detta samtidigt som Dalen kunde rycka ifrån till en 4–1 ledning. Slutspelsplatsen såg ut att glida Pixbo Wallenstam ur händerna.

Men det blev dramatisk. Med två snabba mål kom Jönköping närmare Dalen i den sista perioden. Helst plötsligt var Pixbo Wallenstam ett Jönköpingsmål från slutspel. Och det skulle komma. Detta med knappa två minuter kvar att spela. Ett mål som nådde Pixbospelarna genom att stort jubel utbröt på läktaren i Wallenstam Arena. Jublet kom efter att Pixbo Wallenstams match avslutats.

Matchens lirare, Martin Östholm om matchen:

”Vi går in och gör jobbet bra idag men vi har under vissa delar av säsongen varit lite nonchalanta och trott att vi kanske varit lite bättre än vad vi är och tappat poäng i matcher som vi bör ha tagit, men nu var vi fina och vi får ta med det”.

Thomas H Andersson, Pixbo Wallenstams tränare, om matchen:

”Vi spelade äntligen ut hela registret, avslappnat och fint. Nu fortsätter säsongen och det känns som om vi har en härlig trygghet i truppen. Det känns så jäkla underbart, lite chockartat men det lägger sig, nu kör vi!".

I kvartsfinalserien, bäst av sju matcher, kommer Pixbo Wallenstams herrar att få möta tabelltvåan Växjö IBK.