Söndag
11 Mar 1 match
Torsdag
15 Mar 1 match
Lördag
17 Mar 1 match
Söndag
18 Mar 1 match
Tisdag
20 Mar 1 match
Torsdag
22 Mar 1 match
Fredag
23 Mar 1 match
Lördag
24 Mar 1 match
Söndag
25 Mar 1 match
Måndag
26 Mar 1 match
Torsdag
29 Mar 1 match
Fredag
06 Apr 1 match
Söndag
08 Apr 1 match
Onsdag
11 Apr 1 match

Rapport från Prague Games: Flickor 04 gick tog sig hela vägen till final i klassen Girls 14

19 juli 2017 23:00
Prague Games

Prague Games är en av världens största innebandyturneringar. Pixbo Wallenstam deltog i årets upplaga med nio lag från sex olika träningsgrupper. Främst bland föreningens lag var Flickor 04 som gick till final i klassen Girls 14.

Här följer en sammanfattning av lagets äventyr i Prag.


Sammanställt av Hans Wallenstam, en av lagets ledare.

Redan inför avslutningen föregående säsong bestämde vi oss för att åka till Prag ett år ”för tidigt” och spela i klassen för fjortonåringar trots att våra flickor bara är tretton år. Detta för att skaffa rutin.

Vi började lite trevande i gruppspelet men i den avslutande gruppspelsmatchen mot Helsingborg fick vi till vårt spel och lyckades vinna med 2-1.

I och med vinsten gick vi direkt till åttondelsfinal där vi ställdes mot Zug United. Zug mötte vi i en träningsmatch kvällen innan turneringen och förlorade med 1-3. Zug hade samlat ihop de bästa förmågorna i Schweiz till denna cup. Vi vann med 1-0 efter mål med endast trettio sekunder kvar att spela. En riktig kämpamatch då vi i andra perioden drabbades av tre utvisningar efter varandra.

I kvartsfinalen ställdes vi mot skånska Hofterup och här stod det 1-1 efter full tid. Efter en spännande straffläggning avgjordes matchen till vår fördel i den andra suddenstraffen.

I semifinalen utgjordes motståndet av FBC Bystron Group Ostrava. Vi vann med 5-4 efter en stark match av våra flickor. Ostrava hade en spelare som var fantastisk, hon gjorde tre mål och en assist.

I finalen blev det tyvärr förlust med 0-3 mot EräViikingit från Finland. De var väldigt duktiga och hade gjort som schweizarna, samlat ihop de bästa fjortonåringarna från Finland i ett lag.

Vi kämpade oss till ett välförtjänt silver i Prague Games och detta i en klass med ett år äldre tjejer. Vi ser redan fram mot nästa år.