Tisdag
26 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Idag 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Söndag
21 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Hemma
Thorengruppen
TTG
Borta
Pixbo
PIX

Tre sköna poäng när herrarna slog Team Thorengruppen

13 november 2021 23:00
SSL HERR

Pixbo Wallenstams herrar klev av tåget i ett kyslaget Umeå kl 08.00 denna lördagsmorgon för match mot Team Thorengruppen.


SSL HERR

Team Thorengruppen vs Pixbo Wallenstam

5-10 (2-5, 0-1, 3-4)

...

Pixbo Wallenstam rivstartade period ett genom mål av Filip Kalentun, assisterad av Oskar Weissbach, redan efter 20 sekunder. Rävarna utökade ledningen 1.49 fram till 2-0. Målskytt återigen Filip Kalentun och denna gång kom assisten från Felix Lanver.

Matchen inleddes i högt tempo och via ett bra försvarsspel studsade bollen Pixbo Wallenstams väg. Vid den första pausvilan hade gästerna ryckt åt sig en välförtjänt tremålsledning och det stod 2-5 på matchtavlan.

Spelet böljade fram och tillbaka under större delen av mittperioden. Båda lagen hade fina målchanser men det dröjde ända till 15.51 in i perioden innan gästernas Alfred Pettersson fick utdelning, assist Lucas Dahlström. Pixbo Wallenstam ledde med 6-2 inför den avslutande perioden som blev målmässigt jämn. Rävarna förvaltade ledningen, spelade stabilt i försvaret och vann til slut med 10-5.

Matchens lirare, Jon Hedlund, om matchen:

”Jag tycker at vi gör en stabil match med bra försvarsspel i grunden. Sedan är vi effektiva framåt och gör mål på de chanser vi får. En bra arbetsinsats från hela laget och det var välförtjänta tre poäng in på kontot”.

Thomas Hammar-Andersson kommenterar matchen:

”Så viktig och skön seger. Vi pratar mycket om att sätta försvarsspelet och har varit lite si och så i våra förlustmatcher tidigare. Gör vi däremot som idag är vi oerhört svårslagna då vårt anfallsspel inte oroar oss det minsta. Jag brukar alltid hylla kollektivet före jaget då vi jobbar oerhört hårt tillsammans men idag gör jag några undantag: Jon är oerhört tät längst bak. Filip lyssnade i veckan och tog åt sig att det var dags att börja skjuta, då kom också målen. Plus också till Oskar Weissbach som har gjort hela 13 poäng på våra två matcher i Umeå”.