Tredje raka SSL-vinsten för Pixbo Wallenstams damer

24 september 2017 20:00

Pixbo Wallenstams damer åkte under söndagen till Karlstad för bortamatch mot Karlstad i Colorama Arena. Matchen slutade med seger 7-3 för gästerna.

Efter en sämre förstaperiod tog Pixbo Wallenstam tag i matchen och kunde vända underläge till seger.

Lagen fick varsin chans i power play i början av matchen utan resultat. Karlstad tog sedan ledningen med två minuter kvar att spela av period ett och utökade även till 2-0 strax före paus.

En stark första halva av mittperioden gjorde att Pixbo Wallenstam kunde vända på matchen till ledning 2-3. Målskyttar; Lisa Andebratt, Eliška Krupnová och Linda Andersson.

Även i sista perioden visade gästande Pixbo styrka då man gjorde ytterligare tre raka mål - nu genom Eliška Krupnová och Lisa Andebratt igen samt Alicia Fylke. Karlstad reducerade innan Emmelie Södergren satte slutresultatet fram till 3-7 med fyra minuter kvar att spela.

Noterbart från matchen är att Charlotte Holt gjorde comeback i Pixbo Wallenstam som back-up bakom Sara Hjorting i målet efter ett år i Porthälla och herrar division två.

Dagens seger innebär Pixbodamernas tredje raka seger på lika många spelade matcher i SSL 2017/18 - totalt blev det sex poäng detta veckoslut.

Pixbo Wallenstams damer laddar nu närmast för Iksu hemma på lördag kl. 19.10 i Wallenstamhallen i Mölnlycke. Vi ses i hallen! Kan man inte komma till hallen visas matchen även i TV4 sport och på cmore.se.