Rönnby
RÖN

Damerna tog ny trepoängare i SSL - vinst borta mot Västerås Rönnby

21 oktober 2018 19:29

Pixbo Wallenstams damer åkte under söndagen till Västerås för bortamatch mot Västerås Rönnby. Det blev en jämn match som avgjordes i öppen målbur. Lagen följdes åt målmässigt i Bombardier Arena men till slut kunde gästande Pixbo Wallenstam gå segrande ur striden och vinna med 4-2. Redan på onsdag är det dags för ny SSL-match för Pixbo Wallenstams damer. Då väntar klassiskt västkustderby mot Warberg i Wallenstamhallen i Mölnlycke kl. 18.30. Välkommen till hallen då!

Rönnby - Pixbo Wallenstam 2-4 (1-0, 1-3, 0-1)

Mål Rönnby: Therese Gustafsson, Isabella Halling

Mål Pixbo Wallenstam: Amanda Mellberg, Lisa Andebratt, Denisa Ratajova, Linda Andersson

...

Västerås Rönnby tog ledningen efter 12.18 - det blev periodens enda mål.

Bortalaget rivstartade i mittperioden när Amanda Mellberg gjorde sitt första mål för säsongen efter 14 sekunder. Västerås Rönnby återtog ledningen när man precis klarat av ett box play. Lisa Anderbratt kvitterade sedan innan Denisa Ratajová gav rävarna ledningen fram till 3-2 efter 12.28. Det var också resultatet efter period två.

I den sista perioden jobbade Västerås Rönnby hårt för ett kvitteringsmål och fick bland annat chansen i power play. Avgörande 4-2 för Pixbo Wallenstam kom till slut i öppen kasse i matchens sista minut då Linda Andersson hittade rätt.

Poängbäst i matchen för Pixbo Wallenstam blev Lisa Andebratt med 1+1 och Eliška Krupnová med 0+2.

Redan på onsdag, 24 oktober, är det match igen för Pixbo Wallenstams damer. Då väntar västkustderby mot Warberg i Wallenstamhallen kl. 18.30. Välkommen till hallen då!