Söndag
11 Mar 1 match
Torsdag
15 Mar 1 match
Lördag
17 Mar 1 match
Söndag
18 Mar 1 match
Tisdag
20 Mar 1 match
Torsdag
22 Mar 1 match
Fredag
23 Mar 1 match
Lördag
24 Mar 1 match
Söndag
25 Mar 1 match
Måndag
26 Mar 1 match
Torsdag
29 Mar 1 match
Fredag
06 Apr 1 match
Söndag
08 Apr 1 match
Onsdag
11 Apr 1 match

Hallå där Cecilia Lamton - som bl.a. ska arbeta med Star Camp, event och marknadsföring

4 augusti 2017 09:40
Klubben

Hon har studerat Sport Management i USA - en affärsutbildning med inriktning mot idrottsverksamhet där fokus har legat på ekonomi, marknadsföring, ledarskap och event.

Nu tar Cecilia Lamton klivet in i Pixbo Wallenstams organisation som nyanställd på kansliet.


Hallå där Cecilia Lamton. Vem är du?

– Jag är snart 23 år och är en person som, förutom att umgås med familj och vänner, gillar musik och sport. Jag har främst tävlat i handboll och golf men utövar idag gärna flera olika sporter med vänner på fritiden. Jag tycker att sport generellt är en otrolig viktig och positiv faktor i vårt samhälle och känner mig därför oerhört glad och stolt att få främja sport, i detta fall innebandy, och att få arbeta för Pixbo Wallenstam som är en grymt härlig och framgångsrik förening.

I vilken roll kommer vi att se dig i klubben? – test – Jag kommer att arbeta tillsammans med klubbdirektör Fredrik Edendahl på flera områden även om mitt största fokus kommer att ligga våra Star Camp-läger, marknadsföring och event. Eftersom jag är ung har jag mycket att lära av Fredrik och andra medarbetare runt omkring mig som är mer erfarna, men jag har mycket att ge redan nu. Jag är en lagspelare på arbetsplatsen och vi är ett team med mål som vi varje dag skall arbeta för att nå. Tillsammans med min utbildning har jag en passion, ett driv och gillar hårt arbete - då brukar det mesta lösa sig.

Vad har du för bakgrund?

– Jag är uppväxt i Kullavik utanför Göteborg men flyttade till Florida i USA efter gymnasiet. Jag studerade Sport Management på Southeastern University och spelade golf för skolans damlag i fyra år. Det var en fantastisk upplevelse att få kombinera studier med sin sport. Jag gick i skolan från klockan åtta till två och sedan var det golfträning från klockan tre till sex följt av middag, gym och läxor. Helgerna bestod oftast av att åka iväg på tävling.

Hur såg dina studier ut?

– Min utbildning är en affärsutbildning med inriktning på idrottsverksamhet och det passade mig perfekt. Den var bred och täckte både ekonomi, marknadsföring, ledarskap och event. Men jag lärde mig också mycket av att bara vara utomlands med ett nytt språk och ny kultur. Jag har verkligen blivit inspirerad av USA och hur de arbetar kring sport och event, speciellt arrangemangen kring NHL. Det skall därför bli spännande att få vara med och fortsätta utveckla Pixbo Wallenstam.

Hur kom du i kontakt med Pixbo Wallenstam?

– Jag hittade till Pixbo Wallenstam då jag sökte en praktik på 400 timmar för min utbildning. Jag kom i kontakt med förra klubbchefen Kristina Landgren Carestam och fick hjälpa till med diverse uppdrag under våren 2017. Från att inte tidigare följt innebandy på elitnivå så hade jag plötsligt varit på tjugotalet matcher. Jag tycker att det är en sport som förtjänar mycket mer än nuvarande uppmärksamhet. Att jag är ny inom innebandyns värld ser jag dock inte som ett problem. Det kan tvärtom vara nyttigt att få in ett nytt perspektiv.

Tack för pratstunden! Lycka till säger vi till Cecilia i hennes kommande arbete.