Lördag
27 Apr 2 matcher

Czech Open 2019: Fjärde raka guldet för Pixbo Wallenstams damer i Prag

11 augusti 2019 21:00

Den 8-11 augusti avgjordes Czech Open 2019 i Prag. Pixbo Wallenstam ställde som vanligt upp med båda SSL-lagen. Pixbo Wallenstams herrar vann både gruppspel ett som två men i slutspelet tog det slut i kvartsfinalen efter straffdramatik. Det blev därmed ingen ny medalj att lägga till de sexton man hade sedan tidigare.

Pixbodamerna tog sig hela vägen till final och knep där sitt fjärde raka guld, det sjunde totalt. Efter att ha vunnit såväl första som andra gruppspelet var det dags för slutspel. Där visade man prov på bra spel och målproduktion i både kvartsfinalen och semifinalen.

RESULTAT PIXBO WALLENSTAM DAM

Finalmotståndare för Pixbo Wallenstams damer blev Kloten Dietlikon Jets som man spelade lika med i det första gruppspelet. Eliška Krupnová, lagkapten under turneringen, gav rävarna ledningen åtta minuter in i den första perioden. I slutet av perioden gjorde Kloten Dietlikon två snabba mål och tog kommandot inför fortsättningen.

Mittperioden hann knappt börja förrän Krupnová gjorde sitt andra mål för dagen fram till 2-2. Ungefär lika snabbt återtog Kloten Dietlikon ledningen. Nyförvärvet Andrea Envall kvitterade för Pixbo Wallenstam innan Denisa Ratajová satte 4-3. Krupnová och Mia Karjalainen utökade därefter ledningen i den sista perioden innan Kloten Dietlikon fastställde slutresultatet till 6-4.

Efter fem poäng i finalen vann Eliška Krupnová den interna poängligan i turneringen på 12 poäng (8+4). Hon blev också utsedd till turneringens bästa spelare i klassen Elit dam.

Vägen till damguldet:

Gruppspel ett:

Panthers Praha (CZE) 3-1. Kloten Dietlikon Jets (SUI) 2-2. SC Tempish Vítkovice (CZE) 5-0.

Gruppspel två:

RIG Umeå (SWE) 7-1. Fat Pipe Florbal Chodov (CZE) 5-3.

Slutspel:

Kvartsfinal: Czech Republic WU19 (CZE) 4-0.

Semifinal: Ivanti Tigers Jižní Město (CZE) 8-1.

Final: Kloten Dietlikon (SUI) 6-4.

Samtliga dammedaljer:

7 Guld: 2019, 2018, 2017, 2016, 2014, 2013 & 2011. 2 Silver: 2015 & 2009. 1 Brons: 2012.

...

RESULTAT PIXBO WALLENSTAM HERR

Fat Pipe Florbal Chodov (CZE) 4-2. UHC Alligator Malans (SUI) 1-1. Sokol Pardubice (CZE) 5-1.

ACEMA Sparta Praha (CZE) 6-2. Höllvikens IBF (SWE) 9-3