Söndag
11 Mar 1 match
Torsdag
15 Mar 1 match
Lördag
17 Mar 1 match
Söndag
18 Mar 1 match
Tisdag
20 Mar 1 match
Torsdag
22 Mar 1 match
Fredag
23 Mar 1 match
Lördag
24 Mar 1 match
Söndag
25 Mar 1 match
Måndag
26 Mar 1 match
Torsdag
29 Mar 1 match
Fredag
06 Apr 1 match
Söndag
08 Apr 1 match
Onsdag
11 Apr 1 match

Pressmeddelande: Finsk landslagsspelare till Pixbo Wallenstam

22 juni 2017 11:43
SSL Silly Dam

En av världens mest spännande forwards spelar med Pixbo Wallenstam nästa säsong. Alisa Pöllänen flyttar från finska ligan till Svenska Superligan och Pixbo Wallenstam. Hon blev uttagen till all-star-team vid senaste VM 2015.

Den nyblivna finska mästarinnan Alisa Pöllänen väljer att fortsätta sin innebandykarriär i Svenska Superligan.


Alisa, som spelade i finska Classic förra säsongen, blir det andra nyförvärvet till Pixbo Wallenstams damlag. Hon är född 1994 och var en tongivande spelare i det finska landslag som tog silver vid senaste VM. Att Alisa är en sniper av högsta rang visade hon redan vid U19 VM år 2012, då Finland vann guld. Alisa avgjorde den spännande semifinalen mot Sverige i sudden och hon blev också utsedd till bästa spelaren i finalen.

Pixbo Wallenstams huvudtränare Per Tjusberg är nöjd med att ytterligare en pusselbit faller på plats i lagbygget.

– Det känns otroligt spännande att få arbeta med en spelare av Alisas kaliber. Jag har följt henne i finska landslaget de senaste åren och det är en spelare som har verktygen att bli en världsklasspelare. Med sin teknik, kreativitet och målkänsla kommer hon att ge oss nya dimensioner i vårt anfallsspel.

Alisa Pöllänen tycker att det ska bli spännande att fortsätta sin karriär i Svenska Superligan och Pixbo Wallenstam. Det har varit en dröm sedan länge för henne att få spela i SSL. I Finland betraktas SSL som innebandyns motsvarighet till NHL.

Varför valde hon då Pixbo Wallenstam?

– Pixbo Wallenstam verkar vara en väldigt professionell klubb och jag uppskattar hur väl de tar hand om spelare och hur väl organisationen fungerar. Damlaget är ruskigt bra, med så många duktiga spelare. En sak jag fäste mig vid var allas inställning och hur mycket alla vill lyckas. För min egen del så blir allting nytt, så jag försöker vara så ”open-minded” som möjligt. Men samtidigt vill jag också vinna det där guldet, jag kommer in med nytt blod och tar med mig min finska sisu. Jag vill visa hur mycket jag vill vinna och är beredd att kämpa för att bli en bättre spelare för varje dag. Några dåliga finska vitsar skall väl jag också hinna med.

Alisa ser en hel del utmaningar framför sig. Allt blir nytt för henne och det tar lite tid att vänja sig vid att bo i ett annat land, långt från familj och vänner. Även innebandyn för med sig utmaningar.

– Spelet i SSL är mycket tuffare än i finska ligan, så det är något som jag måste vänja mig vid. Jag hoppas dock att jag vänjer mig vid spelet snabbt och finner mig till rätta i Sverige.

Damernas sportchef Kalevi Pessi om nyförvärvet.

– Vi är otroligt glada över att Alisa Pöllänen väljer Pixbo Wallenstam när hon nu bestämt sig för att spela i SSL. Vi har följt Alisa under flera år och sett hur hon har utvecklats från ung talang till en av världens bästa forwards. Med Alisa i laget spetsar vi till vårt anfall ytterligare. Vi tackar Classics Tampere för ett bra samarbete i samband med Alisas övergång.

Fakta Alisa Pöllänen. Position: Forward. Född: 940103. Moderklubb: Top Team, Finland. Senaste klubb: Classic Tampere, Finland. Landskamper: 31 A, 7 U19 (Finland).

Välkommen till klubben Alisa!