Lördag
24 Feb 1 match
Tisdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Idag 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Lördag
06 Apr 1 match

Bengt Insgård: "Efter nästan 30 år i föreningen så är inte detta ett lätt beslut att ta"

1 augusti 2018 20:30
PW Akademi

För tre månader sedan utnämndes Rickard Jonsson till Sportchef för våra SSL-herrar och nu i dagarna bestämde sig Akademins sportchef, Bengt Insgård, för att lämna sitt uppdrag. PW Akademi fick en pratstund med Bengt.


Hallå där Bengt Insgård! Den senaste tiden har det arbetats en hel del i kulisserna med hur PW Akademis verksamhet ska se ut i framtiden. Hur ser du på planen som du har varit med och skissat fram, blev det som du tänkt det och vad är du mest nöjd med av din egen insats i arbetet?

– Pixbo Wallenstams Akademi är absolut på rätt väg. Jag tycker att det ser fantastiskt spännande ut för framtiden. Vi är en elitförening och i en sådan måste det finnas ett bra sätt att utveckla spelare de sista åren innan de eventuellt ska ta plats i ett elitlag. För att lyckas med detta så är det enormt viktigt att det finns rätt förutsättningar i form av struktur, ledare, tränare med mera och där tycker jag att vi har kommit enormt långt de senaste åren.

Finns det något speciellt minne från tiden i PW Akademi som du vill dela med dig av?

– Jag har varit ledare i föreningen i 21 år och haft olika roller inom Akademin och på ungdomssidan. Så jag vill nämna två tillfällen som har varit "grädde på moset"-upplevelser och den ena är när jag var med och vann JAS-guldet 2010 efter att vi jobbat målmedvetet med den kullen i ca 6-7 år och flertalet av dessa spelare hittar ni i SSL kommande säsong. Dessutom förra säsongen då vi på ett smått otroligt sätt tog JAS-silver efter några riktigt minnesvärda matcher fram till finalen.

Kommer du att vara involverad på något sätt framöver i PW Akademi?

– Efter ca 30 år i föreningen så är inte detta ett lätt beslut att ta, för jag vet att jag kommer att sakna det massor men jag har också massa andra saker jag vill genomföra i livet och nu kommer de sakerna att få prioritet framför innebandyn. Dock kommer jag alltid att svara på eventuella frågor om någon ringer och vill ha min syn på hur saker bör ledas framåt för att lyckas med de hårt uppsatta mål föreningen lagt vad avser spelarutveckling.

Vad tror du om PW Akademins framtid?

– Lysande! De ledare som finns redan nu finns i herrakademin kommer att kryddas med ytterligare vassa ledare framöver. Tittar vi framåt så hittar vi ledare och föräldrar som var med i de lag då Pixbo Wallenstam hittills haft sina största glansdagar och redan nu hittar ni några ledare i Akademin från just dessa lag. Detta kommer att göra stor skillnad för Pixbos Akademi framöver.

Tack Bengt för alla fina innebandyminnen du har gett oss genom åren och Pixbo.se önskar dig stort lycka till i framtiden!