Lördag
24 Feb 1 match
Tisdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Idag 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Lördag
06 Apr 1 match

SSL-premiärerna närmar sig - lagkaptenerna har ordet

18 september 2018 19:00
SSL DAM/HERR

Pixbo Wallenstams SSL-lag har utsett sina lagkaptener för säsongen 2018/19. Precis som förra säsongen blir dessa Ida Sundberg och Daniel Calebsson. Pixbo.se stämde av läget med de båda inför säsongspremiären på söndag.


En säsong till som lagkapten!

IDA: Det ska bli jättekul! Det är en stor ära att få leda ett av världens bästa lag ännu en säsong.

DANIEL: Det är en stor ära att få vara lagkapten i en så stor klubb med så mycket historia.

Varför tror du att staben och laget vill se just dig som ledare för Pixbo Wallensta 2018/2019?

IDA: För att jag växer in i rollen som kapten mer och mer för varje säsong som går. Än finns mycket att lära och utveckla men jag är bra på att snacka och sprida positiv energi. Det tror jag är en av orsakerna till att jag får förtroendet ännu en säsong.

DANIEL: Jag tror att de litar på mig och vet att jag gör allt för lagets bästa. Någon som är trygg att hålla i handen.

Det var ingen tvekan för dig att tacka ja när du fick frågan igen?

IDA: Nej, denna säsong har jag med mig Lisa Andebratt och Isabell Krantz som assisterande lagkaptener också vilket känns fantastiskt, jag tror att vårt samarbete kommer att fungera utmärkt.

DANIEL: Nej tvärtom, bara en ära.

Hur har er försäsong varit?

IDA: Försäsongen har varit lång och jobbig, de första veckorna hann aldrig träningsvärken försvinna innan man fick ny. Vi har en ny fystränare, Linda Christiansson, vilket var precis vad vi behövde. Lite ny energi och upplägg. Jag tycker att man märker på träningarna att vi har gjort en bra försäsong. Vi är både snabbare och starkare vilket gör att vi kommer vara svårstoppade när serien drar igång. Vårt största fokus har varit att jobba upp grundstrykan. Per och company tyckte nämligen att vi var lite för klena i duellspelet förra säsongen. Men det kommer inte att vara ett problem denna säsong då man verkligen ser på oss att träningen har gjort skillnad.

DANIEL: Väldigt bra. Vi körde ett litet nytt upplägg med en ny fystränare där vi individualiserat träningen mer än tidigare. Alla har varit med och krigat hela sommaren så vi är starka och redo. Vi har fokuserat mer på korta intervaller och explosivitet i år för att göra det så grenspecifikt som möjligt utan att tappa uthålligheten.

Målet är såklart SM-guldet i april, varför blir det Pixbo Wallenstams?

IDA: För att vi är det bästa laget. Vi har redan en fantastisk sammanhållning då alla nyförvärv har kommit in i laget perfekt och passar verkligen in i vår grupp. Vi har jobbat med lite nya spelsätt vilket ska göra oss mer svårlästa och sedan har vi även fått in lite större offensiv styrka vilket var det vi saknade lite förra säsongen.

DANIEL: För att vi känns starka som grupp och att vi i år har fler spelare som passar i ett slutspel.

Vilka möter ni i SM-finalen?

IDA: KAIS Mora, de har varit i final många år i rad nu och vet verkligen vad som krävs för att ta sig dit igen.

DANIEL: Storvreta och Falun är berättigade jättefavoriter så vi kan väl ta ett av dom lagen.

Första steget är hemmapremiären den 23 september. Lika bra för publiken att hänga med från början?

IDA: Vi kickar igång serien med ett riktigt toppmöte mot Täby och som alltid kommer det att bli en tuff och fartfylld match med innebandy i världsklass. Vi behöver ditt stöd, så missa inte att boka in den 23 september klockan 14.00 i din kalender. Ta med några kompisar och klä er i rödvita kläder så ser vi till att det blir en fantastisk seriepremiär tillsammans!

DANIEL: Verkligen, kom och stötta oss! Det finns många nya spelare att njuta av. Andreas Stefansson har lovat att göra 200 mål i år och vi har fått en ny landslagsspelare i Gustav Frizell som ensam är värd entrépengen.

Tack för det Ida och Daniel och lycka till säsongen 2018/2019!