Onsdag
07 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Tisdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Endre
END

Mittperioden fällde damerna - föll på hemmaplan mot Endre

13 januari 2020 22:30
SSL DAM

Under måndagen väntade TV-match mot Endre hemma för Pixbo Wallenstams damer. Man skulle ”försvara” uddamålssegern på bortaplan från i höstas. Det var dock lättare sagt än gjort. Gästande Endre revanscherade sig från den senaste uddamålsförlusten och vann under måndagskvällen med fyra bollar. Efter en jämn första period tog Endre kommandot i inledningen av andra och släppte sedan aldrig taget. Slutresultatet skrevs till 2-6 efter sextio minuter.


Pixbo Wallenstam - Endre 2-6 (2-1, 0-4, 0-1)

Mål Pixbo Wallenstam: Denisa Ratajova, Emma Stenberg

Mål Endre: Linnéa Wallgren 3, Ellen Bäckstedt, Wilma Johansson, Erika Nilsson

...

Pixbo Wallenstam tog ledningen tolv minuter in i matchen genom Denisa Ratajová innan Endre utnyttjade ett power play. Perioden avslutades målmässigt med ett frislagsmål av Emma Stenberg fram till 2-1.

– Vi gör en bra första period och kommer till mycket avslut samtidigt som vi har mycket boll, säger Emma Stenberg.

Gästerna fick en smakstart på mittperioden med kvittering efter 17 sekunder och ledningsmål efter 48 sekunder. Sekunder efter det kom även 2-4 och strax innan paus gjorde Endre även femman.

– Endre höjde sig vilket vi inte riktigt var med på, ändå vet vi att det kan gå snabbt i innebandy, säger Emma Stenberg.

Pixbo Wallenstam fick chansen att komma närmare i power play i början på tredje perioden men istället gjorde Endre 2-6 när överläget precis var över. Det blev också matchens sista mål. Pixbo Wallenstam lyckades inte komma närmare trots bra forcering och tryck i slutet av matchen.

– Bollen ville inte in idag helt enkelt och vi skjuter mycket i täck. Vi gör också deras målvakt bra så hon får göra en bra match, säger Emma Stenberg.

En ljusglimt i matchen är att du får näta för tredje matchen i rad och att du fortsätter att producera.

– Det är roligt såklart att det har lossnat. Jag har fått förtroende och vuxit in i det. Jag känner Klara sedan tidigare och nu har vi även fått in Cajsa i vår kedja vilket fungerar bra, vi hittar varandra, säger Emma Stenberg.

Nästa match för Pixbo Wallenstams damer selas även den på hemmaplan. På fredag kl. 18.30 väntar västkustderby mot Warberg.

– Det är bara att ladda om. Det är kul och bra med ett tight schema, då hinner man inte gräva ner sig efter denna förlusten utan siktar bara på nästa match, säger Emma Stenberg.