Söndag
11 Mar 1 match
Torsdag
15 Mar 1 match
Lördag
17 Mar 1 match
Söndag
18 Mar 1 match
Tisdag
20 Mar 1 match
Torsdag
22 Mar 1 match
Fredag
23 Mar 1 match
Lördag
24 Mar 1 match
Söndag
25 Mar 1 match
Måndag
26 Mar 1 match
Torsdag
29 Mar 1 match
Fredag
06 Apr 1 match
Söndag
08 Apr 1 match
Onsdag
11 Apr 1 match

SSL-meriterad tränarduo tar över Pixbo Wallenstam Akademis herrlag i divison 1

17 juli 2017 23:46
PW AKADEMI

Pixbo Wallenstam har inför säsongen 2017/2018 lyckats rekrytera en ny och mycket spännande tränarstab för herrarnas Akademilag i division 1.

Dessa huvudtränare heter Peter Runnestig och Mehregan Redjamand och är båda kända namn inom innebandkretsar.


Peter har tretton säsonger i SSL för Pixbo Wallenstam bakom sig och är känd för att göra fantastiska Zorromål. Han har på sistone gjort livet jobbigt för målvakterna i division 2 och 3 i Göteborgsserierna.

Mehregan har också stor innebandyerfarenhet via spel i flera av Pixbo Wallenstams lag. Han har på senare år byggt upp en gedigen erfarenhet som tränare.

Under säsongen kommer även Johan Borgström, erfaren spelare från Pixbo Wallenstams SSL-lag, att assistera Peter och Mehregan.

Pixbo.se växlade några ord med Peter och Mehregan.

Först och främst, väldigt kul att ni vill vara med och leda och utveckla talanger i PW Akademi. Vad var det som lockade er att anta denna utmaning?

Peter: Det som lockar mig mest är att dela med mig av erfarenheten jag har fått under mina år som spelare. Framför allt till de grabbar i yngre ålder som går samma väg som jag har gjort. Jag vet vad som krävs för att gå hela vägen och är de mottagliga för det så kommer vi att ge dem det de behöver för att lyckas.

Mehregan: Det är väldigt givande att se och medverka i andras utveckling. Möjligheten att göra detta med denna talangfulla trupp var den lockande faktorn.

Målet med PW Akademis division 1-lag är att utveckla talanger för yttersta elitnivå. Vad är viktigast för att lyckas med det?

Peter: Jag tror att det är viktigt att man har en grundförutsättning såklart. Det gäller fysiskt och innebandytekniskt sett, men inställningen och viljan att göra det som krävs för att lyckas, uppoffra andra saker, underkasta sig träning, ödmjukhet med mera. Det tror jag är nyckeln.

Mehregan: "No pain no gain" - klar målsättning och uppoffrande inställning.

Vad är er målsättning för säsongen?

Peter: Det är inte satt ännu, det kommer vi såklart ta fram tillsammans med övriga ledarstaben men framför allt ihop med spelarna som ska utföra större delen av det. Jag tror på stor delaktighet inom ramen för gruppen.

Mehregan: Vi har en tydlig bild av att vi vill vinna, den målsättningen släpper vi aldrig. Men vägen dit och framför allt tidsramen varierar beroende på kvaliteten och viljan hos spelare som tränare.

Det är fyra minuter kvar, det är sista matchen i kvalet till Allsvenskan och ni leder med två mål. Backa hem, tajta till boxen och säkra segern eller fortsätta med offensiven för att försöka stänga matchen med ytterligare ett mål?

Peter: Backa hem och stänga, alla dagar i veckan. Det handlar om att vinna matcher oavsett hur det ser ut. Det är något jag vill att grabbarna förstår vikten av.

Mehregan: Vi vinner hellre en match med 2-0 än 8-6. I min bok är en kontrollerad match mycket "sexigare" än en öppen publikfriande match. Därför är mitt svar, backa hem och stänga matchen.

Tack säger vi till Peter och Mehregan och såklart, lycka till inför kommande säsong.