Tisdag
26 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Idag 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Söndag
21 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Helsingborg
FCH

Herrarna vann jämn hemmamatch mot Helsingborg

18 november 2018 20:30
SSL HERR

Under söndagen kom Helsingborg på besök till Wallenstamhallen. Det blev en jämn match som slutade med uddamålsseger för hemmalaget. Philip Bringestedt stod för ett mål och en assist och Charlie Sköld blev utsedd till matchens lirare i hemmalaget.

– Det var skönt att få göra lite poäng och öka på självförtroendet. Kul också att kunna bidra till en seger, säger Bringestedt.

Nu tar SSL herr VM-uppehåll. Pixbo Wallenstam representeras där av Martin Östholm, följ honom och hela det svenska laget på www.iffwfc.org, 1-9 december i Prag.


Pixbo Wallenstam - Helsingborg 6-5 (2-2, 2-1, 2-2)

Mål Pixbo: Philip Bringestedt, Gustav Fritzell, Charlie Sköld, Andreas Stefansson, Anton Eriksson, Jens Milesson

Mål Helsingborg: Nicklas Lidholm 3, Fredrik Azelius, Linus Nordgren

...

Efter två jämna perioder drog Pixbo Wallenstam ifrån och såg ut att gå mot en relativt klar seger. Då vaknade Helsingborg och var nära att komma ikapp. Pixbo Wallenstam kunde till slut vinna med 6-5.

Pixbo Wallenstam inledde målskyttet genom att sätta 1-0 efter 1.50, målskytt Philip Bringestedt. Bortalaget kvitterade i power play fyra minuter senare innan Gustav Fritzell såg till att rävarna återtog ledningen efter 13.48. Helsingborgs kvittering nu kom minuten senare, 2-2 var också resultatet i paus ett.

– Det var lite frustrerat för vi skapar bra lägen men vi får jobba för våra mål och för att skapa ytorna framåt. Försvaret var bra, säger Philip Bringestedt.

3.22 in i mittperioden gav Charlie Sköld hemmalaget ledningen igen. Även nu gjorde Helsingborg en snabb replik fram till 3-3. Minuterna senare satte Andreas Stefansson ytterligare ett ledningsmål för Pixbo Wallenstam, det höll sig till periodvila två.

Anton Eriksson utökade ledningen minuten in i den tredje perioden och Jens Milesson gjorde detsamma när klockan stod på 6.55. Helsingborg reducerade två gånger om, varav en i box play, och matchen fick nerv de sista fem minuterna. Pixbo Wallenstam höll undan och kunde vinna med ett mål.

– Vi slarvade lite i power play och tappade tålamodet lite så det var skönt att hålla tätt i slutet. Det var välbehövligt och det var inte lika mycket slarv idag som mot Mullsjö senast. Vi bjuder inte på lika mycket och har mer struktur och jobbar mer tillsammans idag, säger Philip Bringestedt.

Philip Bringestedt stod för ett mål och en assist och Charlie Sköld blev utsedd till matchens lirare i hemmalaget.

– Det var skönt att få göra lite poäng och öka på självförtroendet. Kul också att kunna bidra till en seger, säger Bringestedt.

Nu tar SSL herr VM-uppehåll. Pixbo Wallenstam representeras där av Martin Östholm, följ honom och hela det svenska laget på www.iffwfc.org, 1-9 december i Prag.

– Det blir lite konstigt, det har ju varit ett tight spelschema nu inför VM. Vi som inte ska spela VM ska slipa på lite detaljer och köra lite extra fys. Man är lite sliten nu så vi behöver återhämtning. Efter VM ska vi bli lite mer effektiva och få lite mer enkla mål med oss. Vi testar fortfarande femmor för att hitta det bästa inför slutspelet, säger Philip Bringestedt.

Nästa match för Pixbo Wallenstams herrar är Storvreta borta, torsdagen den 20 december klockan 19:00 i IFU Arena.