Tisdag
26 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Idag 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Söndag
21 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match

Ny seger för Pixbos damer och 2-0 i matcher - chans att avgöra hemma på tisdag

10 april 2021 16:00
SSL DAM

Efter en skön Pixboseger i den första SM-semifinalen i torsdags åkte Pixbo Wallenstams damer till Gotland under lördagen för SM-semifinal två. Det blev ånyo en tuff och hård match som även denna gång slutade med rödvit seger, nu 7-4. Det innebär 2-0 i matchserien för Pixbo Wallenstam och man har nu chansen att gå till SM-final på tisdag, vid seger på hemmaplan.


SM-SEMIFINAL

Endre IF - Pixbo Wallenstam IBK 4-7 (1-1, 0-2, 3-4)

Mål Endre: Elin Roos 2, Anna Jakobsson 2

Mål Pixbo Wallenstam: Denisa Ratajova 2, Amanda Berggren 2, Rikke Ingebrigtsli Hansen, Klara Loneberg, Eliska Krupnova ...

Pixbo Wallenstam hade initiativet i ICA Maxi Arena men Endre gav sig inte och slet hårt matchen igenom för att kvittera matchen och matchserien. Till slut kunde gästerna vinna och utöka sin ledning till 2-0 i matchserien.

Rikke Ingebrigtsli Hansen gav rävarna ledningen i matchminut tre. Assisterad av Klara Loneberg som därmed är tillbaka i poängprotokollet efter sitt skadeuppehåll. Det såg ut att bli periodens enda mål men med en sekund kvar att spela kvitterade Endre till 1-1.

– Det är en väldigt intersiv match vilket jag tycker är jätteroligt. Det är så det ska vara i en semifinal. Jag tycker det är lite fram och tillbaka första tio. Sedan hittar vi lugnet, lossar lite på axlarna och kör vårt spel vilket vi tar med oss till andra. Det är vinna eller försvinna och man vill inte att det ska ta slut nu. Det står mycket på spel och det passar mig bra. Att de får ett mål där i slutet är såklart surt, men det är sådant som händer så vi får bara glömma det och köra på, säger Moa Andersson till Sportexpressen play.

Även i mittperioden fick gästerna bästa starten då Denisa Ratajová gjorde 2-1 i minut fyra. Efter ett avspelat box play satte Klara Loneberg trean. Endre fick chansen att göra ett sent mål även i andra perioden, nu på straff, men Lara Heini räddade.

Hemmalaget satte istället 2-3 i början av tredje perioden. Amanda Berggren eplikerade snabbt därefter fram till 2-4 och elva sekunder senare kom även femman genom Denisa Ratajová som satte sitt andra mål för dagen. Endre reducerade och jagade ytterligare mål men Pixbo Wallenstam stod emot och Eliška Krupnova kunde göra 3-6. Berggren gjorde sitt andra för dagen innan Endre reducerade igen med matchens sista mål. Endre 4. Pixbo Wallenstam 7.

– Jätteskönt att vinna såklart. Vi visste att Endre skulle vara revaschsugna efter torsdagen och att vi skulle behöva steppa upp för att de skulle höja sig ytterligare. Jag kände mig mer avslappnad idag och kunde köra på. I torsdags var det mycket fokus på att det var första matchen. Det känns bättre och bättre i femman, vi har egentligen bara tränat ihop denna vecka. Vi kommer att vara taggade på tisdag och vill höja oss ännu mer och verkligen visa att vi ska till SM-final. Det var skönt att få sätta bollen idag och vinna lite dueller. Det är en go känsla i hela laget som vi tar med oss, säger Klara Loneberg till Sportexpressen play.

Resterande matcher i SM-semifinalserien:

  • 3.5 - 13 april, 20.00, Wallenstamhallen
  • Ev 4.5 - 16 april, 18.00, ICA Maxi Arena
  • Ev 5.5 - 18 april, 13.00, Wallenstamhallen