Karlstad
KAR

Damerna förlorade mot Karlstad efter straffar

14 februari 2021 20:00

Efter ett par veckor utan match för Pixbo Wallenstams damlag var det äntligen dags igen. Spelartruppen åkte till Värmland och Karlstad för att möta tabelljumbon Karlstad i en långdragen och jämn match som till slut avgjordes efter straffläggning.

Karlstad IBF - Pixbo Wallenstam IBK 5-4 STR (2-2, 1-1, 0-0, 1-0)

Mål Karlstad: Linnea Juhlin 3, Nathalia Vikström, Amanda Gottebo

Mål Pixbo: Cajsa Elm, Emma Stenberg, Mia Karjalainen, Caroline Adelöw

...

Det var hemmalaget Karlstad som började matchen starkast och dominerade bollinnehavet under de första minuterna. Gästernas försvar fick jobba hårt och lyckades mota bort Karlstads anfallsförsök. Karlstad, som inför matchen låg sist i tabellen, ville visa för Pixbo Wallenstam att det inte skulle bli en enkel match. Efter fem minuter hade Pixbo Wallenstam tagit sig in i matchen och visade varför man låg på den övre halvan av tabellen, dock lyckades man inte ta till vara på bollen.

Istället var det hemmalaget som öppnade målprotokollet efter drygt sex minuter in i den första perioden. Efter öppningsmålet fortsatte Karlstad att pressa gästerna och hade ett par lägen att utöka sin ledning. Tio minuter in fick Karlstad utdelning för sitt presspel när man utökade sin ledning genom Nathalia Vikström. 2-0 och en matchbild som Pixbo Wallenstam troligtvis inte räknat med i bussen på vägen från Mölnlycke.

När Emma Stenberg hittade in med en fin boll till Cajsa Elm vid Karlstadsmålet stod det klart att gästerna hade lyckats reducera. Elms mål såg ut att ge energi i hela laget som direkt började jobba för en kvittering. 14.20 in i den första perioden hade Stenberg fått till kvitteringen, 2-2. Matchen var nu helt öppen och båda lagen gick för att ta ledningen i matchen.

Karlstad fick med sig ett powerplay i starten av mittperioden, men lyckades inte ta till vara på spelarövertaget. Lara Heini stod för ett par riktigt fina räddningar i första perioden och fick redan efter en minut i andra perioden visa upp sina snabba reflexer på nytt. Strax efter hemmalagets powerplay var det dags för gästerna att få chansen med en spelare mer på planen, men inte heller detta spelarövertaget resulterade i något mål.

Första halvan av andra perioden var en jämn och svängig historia där båda lagen gick ut hårt för att ta ledningen. Flera chanser åt båda håll gav en underhållande, men länge mållös, tillställning i Karlstad. Tolv minuter in tilldelades dock hemmalaget en straff som man tog till vara på och återtog ledningen. Pixbo Wallenstam fortsatte att jobba på framåt efter Karlstads ledningsmål. Med ungefär 40 sekunder kvar av perioden fick gästerna till ett mål och gick till sista pausvilan med 3-3 på resultattavlan.

Det dröjde inte många sekunder innan Pixbo Wallenstam hade skapat första målchansen i den tredje perioden. Gästerna radade upp målchanserna under inledande minuterna och pressade rejält. Men det var hemmalaget som fick in periodens första mål. På en spelvändning drog Gottebo iväg och gav hemmalaget ledningen ännu en gång under söndagsförmiddagen. Ledningen blev dock inte särskilt långvarig, gästerna kvitterade till 4-4 knappt två minuter senare.

Kvitterat på nytt och matchen var återigen öppen, spännande och chansrik. Både Karlstad och Pixbo Wallenstam krigade hårt i varje närkamp och gick hårt för att ta ledningen. Med tio minuter kvar av perioden hade Pixbo Wallenstam ett visst övertag och satte hög press. Under flera minuter dominerade Pixbo Wallenstam bollinnehav och matchbild. Men hemmalagets försvar och målvakt höll både undan och tätt.

Något avgörande fick vi inte se efter tre spelade perioder. Förlängningen kunde ha avgjorts redan efter 20 sekunder när Karlstad tog till vara på slarv i Pixboförsvaret och bollen gick i ribban. Istället gick förlängningen mållös vidare till en straffläggning. En straffläggning som avgjordes först efter fyra missade straffar av båda lagen. Karlstad vinnare till slut i en mycket jämn match.