Söndag
11 Mar 1 match
Torsdag
15 Mar 1 match
Lördag
17 Mar 1 match
Söndag
18 Mar 1 match
Tisdag
20 Mar 1 match
Torsdag
22 Mar 1 match
Fredag
23 Mar 1 match
Lördag
24 Mar 1 match
Söndag
25 Mar 1 match
Måndag
26 Mar 1 match
Torsdag
29 Mar 1 match
Fredag
06 Apr 1 match
Söndag
08 Apr 1 match
Onsdag
11 Apr 1 match

Pressmeddelande: Pixbofostrad spelare skriver på för Pixbo Wallenstam

27 juni 2017 20:15
SSL Silly Herr

Philip Bringestedt, 20 år, har Pixbo Wallenstam som moderklubb. Han har också spelat ett år med IBF Göteborg i allsvenskan.

Det senaste året har han spelat med Pixbo Wallenstams akademilag och har nu valt att skriva på för ett år med föreningens herrlag i Svenska Superligan.


– Det är jättekul att se ytterligare en egen produkt ta steget upp till SSL-laget. Det blir intressant att följa Philip Bringestedt i hans riktiga debutsäsong i SSL, säger elitansvarig Kalevi Pessi.

Herrlagets huvudtränare Jonas Eliasson har tränat Bringestedt tidigare och kommenterar:

– Han ger alltid hundra procent i alla lägen. Han är en avig spelare som är duktig på att gå rakt mot mål. Han är också duktig i försvarsspelet och är inte rädd för att smälla på. Det ska bli kul att följa Philip hos oss denna säsong.

Philip Bringestedt om hur tankarna har gått inför kommande säsong.

– Jag har ju varit uppe och känt på SSL-spel tidigare i min karriär men suget för att resa tog över samtidigt som mitt sug för innebandy svalnade lite. Men under resan ringde tränare Eliasson och jag bestämde mig för att köra igen. Så det ska bli kul!

På frågan om vad laget måste förbättra säger han att han förra säsongen inte följde Pixbo lika slaviskt som han brukar.

– Men generellt tror jag att laget måste jobba på det fysiska spelet, att bli lite jobbigare att möta. Det måste smälla lite mer i sarghörnen och bli lite brötigare.

– Själv är jag en fysisk spelare som sliter för laget och passar hellre än skjuter. Jag kan och vill förbättra alla delar av mitt spel.

Bringestedt ser fram emot hösten och seriespelet och tvekar inte på målsättningen.

– Vi går alltid för guld! Så även denna säsong, inget snack.

FAKTA: #17 Philip Bringestedt. Född: 21 augusti 1996. Position: Forward/Center. Moderklubb: Pixbo Wallenstam. Har också spelat i IBF Göteborg. Landskamper: 6 st U19.

Foto: Pixbo.se