Tisdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Idag 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Lördag
06 Apr 1 match

Nu är arenabygget igång - Wallenstam arena väntas stå klar 2021

21 september 2019 18:00
KLUBBEN

Lördagen den 21 september togs det första spadtaget för Wallenstam arena i Mölnlycke. 2021 är planen att den nya arenan ska stå klar. Det blir en arena som kommer att rymma två spelplaner och 1600 sittplatser.

Ceremonin bestod av bland annat fika och speed-shooting. Under dagen böjds det också på tal av Härryda kommuns fastighetschef Maria Hamrehjelm, Sportpartiets Jan Inge Forsberg och Wallenstams VD Hans Wallenstam. Pixbo Wallenstam representerades av ordförande Fredrik Löfgren och SSL-lagens lagkaptener Eliška Krupnová och Gustav Fritzell.


Samtidigt som 600 nya bostäder byggs i och strax intill det gamla industriområdet i Mölnlycke reser kommunen en ny idrottsarena. Med två stora hallar och plats för cirka 1 600 sittande åskådare, kafé, utställningsyta och små butikslokaler blir Wallenstam arena den störstaidrottsarenan i Härryda kommun.

– Äntligen börjar den nya hallen att byggas och det passar utmärkt att den står klar till vårt 40 årsjubileum 2021. Efter en så lång tid har alla i Mölnlycke i princip en koppling till Pixbo Wallenstam. Vi ser jättemycket fram emot en ny arena som innebär att vi kommer att kunna leverera en bättre upplevelse både för publiken på plats och för de som tittar på TV, säger klubbens ordförande Fredrik Löfgren.

Damlagets Eliška Krupnová ser också fram emot den nya hallen.

– Det kommer att ge oss spelare bättre förutsättningar med nya och fräscha omklädningsrum bland annat och publiken kommer att få en helt ny känsla när de går på match.

Hon får medhåll av herrlagets Gustav Fritzell.

– Nu ska vi bara se till att fylla den nya arenan med mycket folk!

Wallenstam arena ska vara kommunens främsta arena för idrott, event och mässor.

Framför idrottsarenan blir det ett torg. Torgets utformning har inspirerats av textilkonstnären Viola Gråstens textila mönster. Viola Gråsten började som konstnärlig ledare vid Mölnlycke Väfveri AB under 1950-talets mitt. Viola Gråsten arbetade där till år 1973 och under tiden komponerade hon fler än 100 mönster för hem- och modetextil.

Förutom en ny idrottsarena och ett torg, kommer det att skapas en bättre framkomlighet på gator, gång- och cykelvägar. Man passar också på att anlägga kommunalt vatten och avlopp i området.

Ett konstverk kommer också på plats nära Massetjärn.