24 Feb 1 match

Silver till Pixbo Wallenstams herrar i Prag

12 augusti 2018 16:30
Herrarna i Prag

Pixbo Wallenstams herrar besökte Prag och Czech Open den 9-12 augusti. Precis som förra året slutade turneringen med ett silver. Pixbo Wallenstams herrar inledde turneringen med tre raka segrar i gruppspelet och blev därmed gruppetta. I mellanronden blev det tajtare men efter två oavgjorda matcher blev man gruppetta även där.

I kvartsfinalen mötte man SSL-konkurrenten Höllviken. En stark mittperiod avgjorde matchen och man gick vidare till semifinal.

I semifinalen väntade EräViikingit (FIN) och här blev det desto jämnare då lagen följdes åt målmässigt hela matchen och straffar fick avgöra. Även här följdes lagen åt - suddenstraffar fick avgöra. Här klev Andreas Stefansson (ny från AIK inför säsongen) fram och avgjorde. Han gjorde rävarnas enda mål även under de tre ordinare straffarna. Cred också till keeper Jon Hedlund som räddade fyra av fem finska straffar.

I finalen ställdes man mot tuffast tänkbara motstånd - IBF Falun. Dalmasarna tog ledningen elva minuter in i matchen. Det blev också det enda målet i den första perioden.

I mittperioden gjorde Falun ett tidigt mål och utökade sin ledning, i slutet av densamma kom även 0-3. Reduceringen kom i power play med fem minuter kvar att spela, målskytt Andreas Stefansson. Falun utnyttjade sedan ett power play och fastställde slutresultatet till 1-4.

Detta var herrarna sextonde medalj i Prag (silver nummer sex). Efter matchen blev målvakten Jon Hedlund utsedd till turneringes bästa målvakt i klassen Elit herr.