PIX

Herrarna föll i Uppsala mot Sirius - ny bortamatch väntar på onsdag mot Falun

30 september 2018 18:40
SSL HERR

Under söndagen åkte Pixbo Wallenstams herrar till Uppsala för bortamatch mot Sirius. Det blev en tuff match som slutade med tremålsförlust för gästerna. Efter en jämn första period var hemmalaget starkare i mittperioden och kunde göra ett matchavgörande ryck. Slutresultatet skrevs slutligen till 8-5 efter att Sirius avgjort i öppen kasse.

Resultat: Sirius - Pixbo Wallenstam 8-5 (2-1, 3-1, 3-3)

Mål Sirius: Jakob Drews 3, Joakim Olsson 3, Filip Eriksson, Kevin Söderling

Mål Pixbo Wallenstam: Gustav Fritzell 2, Andreas Hörberg, Martin Östholm, Andreas Stefansson

...

Sirius tog ledningen i matchminut sju. Efter en snabb kvittering genom Andreas Hörberg gjorde Sirius lika snabbt 2-1. Det var också resultatet i paus.

Sirius utökade sedan ledningen till både 3-1 och 4-1 under första halvan av mittperioden. 5-1 kom sedan i slutet av perioden. Martin Östholm reducerade till 2-5 i periodens sista minut.

När Andreas Stefansson gjorde 3-5 elva minuter in i tredje perioden fick gästande Pixbo Wallenstam hopp igen. Man tryckte på för ytterligare en reducering men fick inte utdelning.

Istället gjorde Sirius två snabba mål fram till 7-3. Gustav Fritzell hittade sedan nätet med två snabba mål i slutet av matchen, hans första SSL-mål för Pixbo Wallenstam. Sista ordet fick dock Sirius som satte slutresultatet till 8-5 i öppen kasse.

Noterbart från matchen var att Pixbo Wallenstams Alfred Pettersson gjorde sin första match i SSL.

Redan på onsdag, den 3 oktober, väntar nästa bortaresa för Pixbo Wallenstams herrar. Då går spelarbussen till Dalarna för match mot Falun. Matchstart kl. 18.30 i JALAS Arena.