PIX

Pixbo Wallenstams herrar vände och vann i Fortnox Arena

21 mars 2022 23:00
SSL HERR

Under måndagen satte sig Pixbo Wallenstams herrar i bussen mot Växjö. SM-kvartsfinal 3:7 väntade i Fortnox Arena mot Växjö IBK.

SSL HERR

Växjö IBK vs Pixbo Wallenstam IBK 5–6 (2–1, 1–0, 2–4, 0-0, 0-1)

Redan innan minuten var spelad gjorde hemmalaget 1–0. Pixbo Wallenstam hade stort bollinnehav men fick inte till avsluten. Efter tio minuters spel var det dags igen. Växjö utökade till 2–0. Pixbo Wallenstam jobbade sig sakta in i matchen. Efter slarv från Växjö reducerade Oskar Weissbach vid 11.52 efter en fin passning från Felix Lanver, och det var 2–1 i Fortnox Arena. Ett resultat som stod sig perioden ut.

Period två var jämn och tillknäppt. Första och enda målet kom 18.17 när Växjö satte 3-1. En ledning som stod sig perioden ut.

Oskar Weissbach till Sportexpressen inför period tre:

”Det är mitt första slutspel men det känns som en söndagsmatch i ett vanligt seriespel. Inget av lagen bjuder upp och båda spelar extremt tråkig innebandy, vi behöver bjuda på mer show. Jag önskar lite mer hockeystuk, typ puck på kasse och skapa situationer framför mål i tredje och sista perioden.”

Tredje perioden bjöd på mål, dramatik, förlängning och straffavslut. Växjö startade målgörandet fram till 4–1 innan Martin Östholm hittade rätt för för rävarna, assisterad av Oskar Weissbach, fram till 2-4. Repliken lät inte vänta på sig, Växjö gjorde 5–2 efter drygt sex minuters spel. Pixbo Wallenstam krigade på och fick utdelning. Felix Lanver reducerade till 3-5 efter nio minuters spel, assisterad av Oskar Weissbach. Sekunderna senare gjorde Martin Östholm 4-5, assisten denna gång frånFelix Lanver.

Med 37 sekunder kvar att spela blev Martin Östholm framspelad av Martin Ojaniemi. Klapp, klapp och Pixbo Wallenstam var ikapp. 5-5 på matchtavlan vilket också blev slutresultatet efter sextio minuters spel.

Efter tio minuters förlängning fick matchen avgöras på straffar där Pixbo Wallenstam gick segrande ur duellen. Matchens lirare blev Martin Östholm.

Pixbo Wallenstams tränare Thomas H Andersson summerar matchen:

”Bara så skönt och så viktigt. Efter att spelat huvudlöst i jakten på att komma i kapp i början på tredje blev vi tvungna att ta time out med drygt elva minuter kvar. Väl där samlade killarna verkligen ihop sig och kom ut och visade det Pixbo vi vill vara och gjorde en grym slutforcering. Vi visste att det var vår tur den här gången när det väl blev förlängning. Inför kvartsfinalmatch nummer fyra kommer vi att träna på som vanligt och vi längtar redan efter vår goa publik och klack på torsdag, vi behöver stödet.”

Kvartsfinal 4:7 spelas mellan Pixbo Wallenstam IBK vs Växjö IBK i Wallenstam Arena på torsdag den 24 mars kl. 19.15. Välkomna till hallen då!